Чистив Тимчук зброю чи ні, слідству буде просто відповісти

Смерть Дмитра приголомшила

В такій ситуації варто висувати та перевіряти всі версії, що слідство і робить. Але навіть по тих уривках інформації, які ми маємо, можна робити певні припущення.

Робочий день, сімейне помешкання, в якому, як я зрозуміла, було три особи - загиблий, дружина і особа жіночої статі. В такій обстановці говорити про замовне вбивство з політичних мотивів, мабуть, не варто. Хоча, з огляду на діяльність та статус загиблого, така версія повинна також розглядатись слідством.

Чистив зброю чи ні? На це питання слідству буде дуже просто відповісти, бо чистка зброї потребує спеціальні - рідину, пасту, щіточку, ганчірочку тощо. Тому, на місці події ці засоби або є, або немає.

Чистка зброї потребує спеціальні - рідину, пасту, щіточку, ганчірочку тощо

Але навіть встановлення факту чистки зброї не означає беззаперечно, що в процесі чистки стався постріл. Міг статись, а міг постріл бути здійснений і пізніше.

Багато важливої інформації несе місце вхідного отвору від кулі та рановий канал. Скажімо, у 2018 один депутат Київради чистив зброю і дійсно необережно завдав собі поранення в живіт. Відчуваєте різницю? Живіт і голова. Якщо поранення в голову, то ви ж розумієте, що ймовірність необережності хоч і залишається, але трохи зменшується, а вірогідність прицільного пострілу збільшується.

Експертизи - судово-медична та балістична, зможуть дати відповідь на питання: чи можливо завдати таке поранення власноруч, чи це відбулось у процесі чистки зброї.

Але вже зараз, можуть бути перші відповіді про причини загибелі, якщо опитати людей, які в момент пострілу знаходились в помешканні, та дізнатись в них про обставини, що передували пострілу. А саме - в якому стані був Дмитро сьогодні та останні півроку, з ким і про що говорив у день загибелі, чому сьогодні не пішов на роботу, чи були тривалі конфлікти в сім'ї і які були стосунки з дружиною.

Побутова версія подій також ймовірна - як в контексті вбивства, так і самогубства.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі