Вбивство 5-річного хлопчика – наша червона лінія

Україна не Мексика

Кілька місяців тому в Стенфорді студенти розповідали про освітні проблеми в їх країнах. У когось зарплати професорів не зростають по 20 років, а у когось 20% вчителів в сільській місцевості просто не виходять на роботу в школі. Послухавши все це слово взяла студентка з Мексики, яка розповіла про те, як у 2014 році поліція викрала 43 студента і передала їх місцевим бандитам, що стратили їх. Ця подія стала червоною лінією для мексиканців. У відповідь на страшний злочин і спробу його замовчування, розгорнулися масові акції протесту, протестуючи домоглися відставки губернатора і 80 арештів, в тому числі, 44 поліцейських. Але багато фігурантів справи просто втекли.

Підсумувала цю жахаючу історію студентка простими словами: "Безумовно, в кожній з ваших країн багато серйозних проблем в освіті. Але принаймні ваші школярі та студенти можуть не боятися загинути по дорозі на пари".

У 2014 році поліція в Мексиці викрала 43 студента і передала їх місцевим бандитам, що стратили їх

Вбивство дитини п'яними поліцейськими Переяслав-Хмельницького - це наша червона лінія. Бо ми всі розуміємо, що ця подія не просто ізольований злочин. Це наслідок проваленої реформи поліції, яка породжує відчуття безкарності. Бо лише від відчуття безкарності можна брехати про те, що дитина послизнулася і впала. Бо лише від відчуття безкарності після такого резонансного злочину міністр внутрішніх справ може мовчати. Бо, врешті-решт, цей злочин лише останній в ряду скандалів, що оточують поліцію в останні роки: від зухвалої спроби повісити вбивство Катерини Гандзюк на невинну людину, до затримання дітей на акціях протесту. Толерувати це неможливо.

Стихійні акції протесту відбуваються сьогодні о 19.00 під управліннями поліції у всіх містах України. Йду сам і кличу вас. Україна не Мексика. Вбивати дітей безкарно тут не вийде.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі