Збірна 20-річних не має "зірочок" у складі

Для України участь у турнірі – великий успіх

Кубок світу серед 20-річних – це виставка майбутнього. Усі помітні футболісти вже знаходяться на контрактах в провідних командах.

Для України участь у турнірі – великий успіх. За всю історію наша збірна не часто там грала. Пам'ятаю, як 2001-го Олексій Бєлік проявив себе на подібному турнірі, після чого отримав хороший контракт та розвиток у власному клубі – "Шахтарі". Саме після мундіалю про Бєліка почали говорити.

Тренер юнацької збірної Олександр Петраков свого часу був талановитим футболістом. Грав на позиції центрального захисника. Але травма не дозволила розкрити всі свої таланти. Певний час Петраков працював із професійними командами, а потім пішов займатися молодими гравцями. Мало хто знає, але Дениса Гармаша відкрив саме Петраков. Досвід, коли людина спочатку працює із професійними дорослими командами, а потім йде займатися дітьми, йде на користь тренерам. Спочатку Петраков був дуже емоційним тренером, але коли почав працювати із юнаками, став спокійним і врівноваженим. Сила Петракова в тому, що він уміє знайти підхід до гравців, налаштувати їх психологічно.

Гармаша відкрив саме Петраков

Говорячи про склад збірної України, я б не зациклювався на іменах. Команда Петракова славиться колективізмом. Кожен футболіст працює на команду. Особливих "зірочок" у нас немає. Тому я спокійно ставлюся до відсутності того ж Миколенко.

Зможе грати за збірну Андрій Лунін. Він має бути психологічно готовий до турніру, мати бажання грати на повну силу за 20-річних, маючи досвід виступів у національній команді. Це можна визначити тільки після особистого спілкування. Якщо у нього є бажання – потрібно брати. Це піде на користь як самому воротареві, так і збірній. За короткий час можна знайти порозуміння із іншими партнерами.

Супряга потрапив до "Динамо" після вдалого Євро

Сподіваюся, що Кубок світу U-20 дасть поштовх нашим гравцями. Торік Супряга потрапив до "Динамо" саме після вдалого Євро. Може і в Польщі хтось із наших гравців зможе себе зарекомендувати і це стане поштовхом в розвитку клубної кар'єри.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі