Пане президенте, не приносьте правду в жертву красивим словам

Проблеми подолаємо, коли об'єднаємося навколо розбудови верховенства права, ефективної держави і вільного ринку

"Кожен з нас загинув на Донбасі". Ні, пане президент, жоден з тих, хто чув вашу промову, абсолютно точно не загинув на Донбасі. Мільйони допомагали фронту, втратили когось з друзів чи важко працювали в тилу, щоб забезпечити перемогу. Але загинули лише ті, хто героїчно пішов боронити Україну. Загинули ті, хто трагічно опинився під вогнем російських окупаційних військ і не зміг чи не захотів залишати українські міста під тиском ворога. Давайте не знецінювати їхній подвиг та їхню трагедію, голосно заявляючи, що ми пережили теж, що й вони. Бо абсолютна більшість з нас цього не переживала.

"Кожен з нас — переселенець" — от тільки одні переселялися в розкішну віллу в Швейцарії чи Австрії за власним рішенням, а хтось змушений був рятувати своє життя від окупантів. Мільйони українців допомагали переселенцям і робили все, щоб повернути їх до нормального життя. Але не всі втратили друзів, нерухомість, бізнес і усталений спосіб життя, рятуючись від російської агресії. Не у всіх близьких хапало і катувало ФСБ, лише тому, що вони кримські татари і насмілилися кинути виклик окупантам. Не всі втратили в окупації члена родини. Давайте не применшувати масштабів цієї трагедії і масштабів російських злочинів на окупованих територіях.

"Кожен з нас — переселенець" — от тільки одні переселялися в розкішну віллу в Швейцарії чи Австрії за власним рішенням, а хтось змушений був рятувати своє життя від окупантів

"Кожен з нас — заробітчанин" — от тільки одні трясуться десятки годин в забитих автобусах на Польщу, щоб відправити родині гроші на проживання. А хтось під час війни безтурботно робить бізнес в Росії, розважаючи тих, хто вбиває українців і робить їх переселенцями. Одні заробітчани вже встигли заробити собі на приватні літаки і змагаються довжиною яхт. А інші думають, як звести кінці з кінцями. Не всі заробітчани однакові.

Але в одному ви праві, пане президент. "Ми всі українці: не існує більших чи менших, правильних чи неправильних". От тільки всі наші проблеми ми подолаємо не просто тому, що "кожен з нас українець". А тоді, коли об'єднаємося навколо розбудови верховенства права, ефективної держави і вільного ринку. А розпочати можна хоча б з того, щоб не приносити правду в жертву красивим пафосним словам. Бо все добре будується на фундаменті правди.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі