Вихід "Інгульця" у фінал Кубка України – сигнал, що можна вкладати гроші у футбол

Потрібно стимулювати маленькі футбольні клуби

Фінал Кубка України між "Шахтарем" та "Інгульцем" не для гурманів чи естетів. "Інгулець" лише шостий в Першій лізі. Протистояти кращій команді країни останніх сезонів йому було важко. Було б цікавіше і боротьби більше, якби хтось із лідерів Першої ліги дійшов до фіналу.

Вихід "Інгульця" в фінал Кубка України – вже досягнення. Сигнал багатим людям в країні, що можна вкладати гроші у футбол. Усе реально, варто тільки не боятися і багато працювати. Власник "Інгульця" пан Поворознюк зміг створити певний ажіотаж, інтерес до власної команди.

Кубок України має популяризувати вітчизняний футбол. Давати можливість проявити себе командам із Першої чи Другої ліги. Щоб відбувався пошук нових гравців, команд. Потрібно стимулювати маленькі клуби. Створювати їм умови, щоб з ними грали великі команди. В Англії грають по 60 матчів за сезон із різними кубками.

"Інгульцю" було б не просто грати матчі проти "Маріуполя", "Карпат" чи "Зорі" в гостях. Перше чемпіонство "Таврії" в часи незалежності чи перемога в Кубку ще СССР "Зорі" і "Карпат" служать приводом для гордості для вболівальників цих клубів. Щось подібне має відбутися і з "Інгульцем" для його історії.

Для "Шахтаря" перемога важлива тим, що із кращої сторони проявили себе новачки команди - Соломон, Тете, Маркус Антоніо

Для "Шахтаря" перемога важлива тим, що із кращої сторони проявили себе новачки команди - Соломон, Тете, Маркус Антоніо. Їм це має додати впевненості та віри в себе. Здобуття трофею має пришвидшити їхню адаптацію в новому клубі та новому чемпіонаті.

Ранній виліт з єврокубків допоміг "гірникам" сконцентруватися виключно на внутрішніх справах. Мотивація на внутрішні турніри дуже висока.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі