Зеленський наш!

Ватнічки вважають, що це саме вони обрали Зеленського президентом. Дуже помиляються

Наші журналісти, політологи та чинуші бадьоро переодягаються у ватнічки. З усіх щілин повиповзали колоради: "Зеленський наш!".

Упродовж усієї передвиборчої кампанії Володимир Зеленський уникав відповіді на принципові питання: не давав оцінок російсько-українській війні й мовчав про ставлення до української армії.

В останньому інтерв'ю Bihus.info пан Ігор Коломойський висловився на цю ж таки тему доволі невизначено. По-перше, він сказав, що на Донбасі має місце "громадянське протистояння". По-друге, зазначив, що організатором конфлікту все ж є Росія.

Ця ж таки двоїстість і в його оцінках Майдану: винен у тому, що Україна вийшла на Майдан, – Янукович (треба було менше красти), але Майдан і революція загалом – це погано.

Слова Коломойського доволі неоднозначні. Але вся антиукраїнська нечисть почала витлумачувати їх на свою користь.

Так, звісно, ми хотіли б, щоб пан Коломойський висловлювався конкретніше. Зокрема й тому, що його роль у протистоянні російській інтервенції – неоціненна. Але Коломойський бізнесмен, він може дозволити собі невизначені формулювання.

Зарано наш політикум і політичні коментатори переодягаються у ватнічки. Утім, хай переодягаються, аби видно було хто є хто в Україні

Від кого ми маємо право вимагати чітких відповідей, то це від новообраного президента. Хоча не певен, що ми їх отримаємо навіть під час інавгурації.

Однак, вважаю своїм обов'язком наголосити: колорадський реванш не пройде! І зарано наш політикум і політичні коментатори переодягаються у ватнічки. Утім, хай переодягаються, аби видно було хто є хто в Україні.

Ватнічки вважають, що це саме вони обрали Зеленського президентом. Дуже помиляються. Зеленський отримав перемогу тільки тому, що ненависть до Порошенка сягнула максимуму. Порошенка ненавиділи всі: і люди, які опинилися за межею бідності, і люди, які ще тримаються на плаву, але не бачать перспектив в Україні, і люди, які розпізнали в Порошенкові зрадника й путінського агента, який веде наш народ не до перемоги, а до поступової капітуляції.

Хочу звернути увагу пана Зеленського на те, що факт толерування колорадського шабашу однозначно оцінюватиметься як факт зради. Спроби домовлятися з Путіним ціною здачі інтересів України, а на інші домовленості Путін не піде, – розцінюватимуться як зрада.

Зеленський отримав перемогу тільки тому, що ненависть до Порошенка сягнула максимуму

А звідси дуже просте питання: чи хоче пан Зеленський, аби його, як і Порошенка, вважали російським агентом впливу, а отже й ставилися до нього відповідно?

Нині ми чекаємо відповідей. Ми маємо право на відповіді. І маємо право на ставлення, яке випливатиме з відповідей. А отже, маємо право й на дії, які йтимуть за ставленням.

Країна ще не втратила довіри до пана Зеленського. І я дуже хочу і дуже на те сподіваюсь, що до "переоцінки цінностей" справа не дійде.

Але є принципові речі, які неможливо ігнорувати, – цінності. Нова Україна, Україна без корупції, Україна ліберальна, в якій панує верховенство права, демократія й повага до людини, – така Україна неможлива на засадах зради національних інтересів, глумління над пам'яттю загиблих на Майдані та тисяч воїнів, котрі врятувати країну від російської інтервенції.

Петро Порошенко відступив од цих цінностей. І тому опинився на звалищі історії. Сподіваюсь, пан Зеленський має інші плани на майбутнє.

Валентин Бушанський, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі