Суспільство знову буде розчароване

Сьогодні Україна – тінейджер

Які очікування від президента України, якого виберуть цієї неділі? Зменшення цін та тарифів, посадка за ґрати корупціонерів, а краще олігархів, підвищення зарплат. І все це потрібно зробити швидко. Бо люди вже стомились чекати.

Але швидко зробити це неможливо. Українська економіка слабка. І функціонує на корупції. Для того, щоб виконати очікування людей потрібно значно підвищити продуктивність економіки – людей і інвестицій, та суспільству погодити чіткі і однакові правила гри і почати їх притримуватись.

Українська економіка слабка. І функціонує на корупції

Перше потребує масштабних зусиль в професіональній освіті, а також створення ринків капіталу. Друге - зміни культури. Якщо бути чесними, по-справжньому ми ще навіть не починали вирішувати жодну з цих задач.

Так, багато людей зі мною не погодяться і скажуть про реформи та зміни в освіті й боротьбі з корупцією. Але то тільки початкові маленькі зміни і масштаб їх недостатній для вирішення викликів, що стоять перед Україною.

Що тоді чекає на нас? Складний період, коли суспільство знову буде розчароване. Через біль, через злість ми маємо зрозуміти, що легких рішень і швидких перемог не буде. І тоді, якщо ми виживемо, ми будемо розвивати освіту і культуру, які є основою здорового суспільства.

Я вірю в Україну. Сьогодні Україна – тінейджер. Який вже відчув свободу і права, але ще не зрозумів складнощі і обмеження. Ми маємо прожити цей підлітковий період. Гідно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі