Для президента мало просто не бути наркоманом і алкоголіком

Кандидати мають чітко сказати, куди планують вести країну

Прочитав історію, як один літак мав летіти до одного міста, а прибув до іншого. Що поробиш - помилка пілота. Можливо, він був тверезий і ніколи не вживав наркотики. Але все ж таки прилетів не туди, куди збирались прилетіти пасажири літака.

До чого це я? Звичайно, я не хотів би, щоб Україною керував алкоголік чи наркоман. Мені важливо, щоб керівником моєї держави була людина, яка не вживає наркотики і не є прихильником міцних напоїв. Також мені важливо, щоб наркоманом і алкоголіком не був водій, до якого я збираюсь сісти у машину або пілот літака, на якому планую летіти. Але мені потрібно від водія і пілота ще щось: водійські права або ліцензія на керування повітряним судном. Також мені потрібно, щоб водій і пілот чітко мені сказали, куди вони мене збираються привезти, - розповідає Віталій Портников у відеоблозі "Радіо Свобода".

Саме тому питання дебатів кандидатів на посаду президента України - це не питання телевізійного шоу, не питання аналізів, не питання роликів, які дивляться розгублені глядачі соціальних мереж та каналів. Це - питання змісту. Чіткого пояснення, що претенденти на посаду президента збираються робити після того, як отримують її. Чітка програма 100 днів перебування у кріслі. Чіткі кадрові наміри. Пояснення, де ми опинимось, якщо той чи інший буде за кермом нашого літака чи машини.

Можна бути тверезим, приємним у спілкування з людьми, добре виглядати на телевізійному екрані, але не мати прав

Маємо чути ці пояснення не від представників чи радників - їх можна звільнити. Команду можна змінювати протягом усієї каденції стільки, скільки захоче керівник держави. А сам він не може бути змінений. Ми обираємо його на п'ять років для того, щоб він чітко пояснив нам, який є маршрут розвитку нашої держави. Це пояснення - і є водійські права. Можна бути тверезим, приємним у спілкування з людьми, добре виглядати на телевізійному екрані, але не мати прав.

Водій, навіть тисячу разів тверезий, якщо не має прав, може завести машину в кювет. А там нам немає чого робити.

Copyright © 2019 RFE/ RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа/ Радіо Свобода

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі