Футбольна збірна України стає для уболівальників чужою

Перед грою у Португалії маємо проблеми в захисті

Останні події навколо збірної України з футболу не додають позитиву. Здивувала натуралізація Мораеса. Наша країна поводиться, як країна-карлик, яка немає власних футбольних ресурсів. Це деморалізує молодих гравців, які мріють про збірну, а на їхнє місце приходять іноземці. Для вболівальників втрачається значення слова "наша збірна". Вона стає чужою. Схожою на клуб, а не на національну команду. Це шлях у нікуди. Частина вболівальників просто відвернеться від збірної.

Натуралізація можлива, коли збірна претендує на найвищі місця. Тоді один футболіст може багато чого вирішити. Інша ситуація, коли потрібно не опуститися, чи не вилетіти. Збірна України перебуває в середині європейського футболу. На особливі здобутки чи втрати ми не претендуємо. Мораес не вирішить глобальних проблем в плані результату чи завдань.

Натуралізація можлива, коли збірна претендує на найвищі місця

У збірній України напередодні гри проти Португалії є проблеми в захисті. Ми посилюємо атаку, а з обороною біда. Це підтвердили матчі наших команд в єврокубках весною. Воротарську позицію теж не можна назвати міцною. Проблем в збірній вистачає.

Я б не сказав, що Португалія - не зручна для нас команда. Збірна Роналду непередбачувана. Вона завжди важко починає турніри. Мобілізується під кінець, щоб вирішити завдання. Багато в її грі залежить від лідера. Свого часу таким був Руї Кошта, потім Фігу, а зараз Роналду. Повернення Кріштіану до збірної не додає нам шансів.

Втрата Ярмоленка, враховуючи наявність Марлоса, може бути не такою болючою

Втрата Ярмоленка, враховуючи наявність Марлоса, може бути не такою болючою. Обидва футболісти грають приблизно на одній позиції. Тому це не має стати проблемою для Шевченка. Не здивуюся, якщо Коноплянка не вийде в "основі". Зараз Циганков не гірший. Хоча важко порівнювати гравців із різних чемпіонатів, різного віку. Проблема Коноплянки полягає у проблемах в клубі. "Шальке" переживає непрості часи.

Грати проти Португалії на її полі першим номером - самогубство. Варто збивати темп, не давати грати супернику, шукати свої шанси на "стандартах" та контратаках. Для України хорошим результатом буде нічия.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі