Аваков робить ставку на Тимошенко і Зеленського

Всі, кого підставив Порошенко, використають час виборів

Аваков і Порошенко перейшли у публічну атаку.

До цього вони гралися у коаліцію, наче б то все нормально. Хоча всі розуміли — відносини давно змарновані.

Арсен Борисович і Петро Олексійович — це по-суті чи не два найбільших важковаговика, які знаходяться у конфлікті. І кожен має своїх перманентних союзників у протистоянні. Подейкують, що у Авакова достатньо непогані стосунки з Коломойським і з "Батьківщиною" Тимошенко, яка є одним із найголовніших ворогів діючого президента.

Протистояння між міністром і президентом давнє. З моменту зняття Яценюка з посади прем'єра воно дійшло до гострої фази, яка тільки посилюватиметься. Просто раніше воно не виходило на екрани.

Аваков розуміє: посада міністра внутрішніх справ одна із ключових під час виборчої кампанії. Як мінімум дві людини на кожній дільниці він має. Тому в ньому зацікавлені багато політиків.

Порошенко і Аваков терпіти один одного не можуть, вони почали переходити в атаку

Вибори підходять, ставки ростуть, тому прийшов час відкривати карти. Кожен намагається грати або на себе, або на якогось кандидата. Не імітуючи "дружність і партнерськість" у коаліції. Давно зрозуміло — Порошенко і Аваков терпіти один одного не можуть, вони почали переходити в атаку.

Для Порошенка приходить уразливий час. Всі кого він обманював, підставляв, перед ким не дотримувався слова, будуть використовувати цей момент, щоб повернути монету, якою раніше він платив.

Аваков робить ставку на Тимошенко і Зеленського. Одна з його ставок — довести свою важливість в моменті мирної передачі влади. І в даній ролі він цікавий для Заходу.

Конфлікт Авакова і Порошенка вносить деструктив у діяльність державних органів. Ці дві людини зараз їх політизують. Мені, як громадянину України, це не подобається. Бо що один що другий переслідують власний політичний інтерес, а не державний. Показують свою силу і могутність за допомогою бюджетів структур, які оплачуємо ми з податків. Міряються один із одним повноваженнями — хто сильніший. А насправді просто ведуть себе, як феодали.

Аваков не є носієм рейтингу, більше впливає на вулицю, силові акції, ніж на рейтинги інших політиків. Електорально на Порошенка більше вплине військовий скандал. Виправдати такий імідж, як в нього, надзвичайно важко. Тому Петро Олексійович більше гратиме на пониження рейтингів своїх конкурентів. Це його стратегія.

Микола Давидюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі