Яйця допоможуть "відшліфувати" шкіру

Казати, що вони шкідливі – все одно, що стріляти собі в ногу

Яйця - одне з чудес світу, яке вигодувало і пустило в життя багато поколінь.

Казати, що яйця шкідливі - все одно, що стріляти собі в ногу і у всі інші частини тіла.

Яйця корисні всім - збалансований склад амінокислот, ціла колекція корисних жирів (ліпідів) і жироподібних речовин, вітамінів і мінералів.

В яйцях багато різних амінокислот, але я хочу розповісти про деякі, щоб зрозуміти, чому варто їсти яйця.

Цистеїн. Необхідна ця амінокислота для синтезу кератину - основного білка волосся, нігтів та шкіри, сприяє формуванню колагену, покращує еластичність та текстуру шкіри.

Цистеїн. Необхідна ця амінокислота для синтезу кератину - основного білка волосся, нігтів та шкіри, сприяє формуванню колагену, покращує еластичність та текстуру шкіри

Цистеїн бере участь в детоксикації різних токсинів, завдяки посиленню детокс-функції печінки, знижує імовірність її жирового переродження (стеатозу він же, по-народному - "ожиріння"). Активує клітинний імунітет - лейкоцити та лімфоцити сповільнюють утворення старечих пігментних плям на шкірі за рахунок стимуляції накопичення в організмі дуже цінного антиоксиданту - глутатіону.

Лайфхак: перш, ніж йти на лазер, щоб шліфувати шкіру, "пошліфуйте" її яйцями.

До речі, часто дефіцит глутатіону буває в тих, хто курить і захоплюється алкоголем (ще одна причина позбутись цих надзвичайно згубних звичок).

Гістидин - незамінна амінокислота для дітей. Необхідна при стресі, відновлює тканини після хвороб, захищає організм від шкідливого спектру ультрафіолету. Входить до складу мієлінових оболонок нервових клітин (ці оболонки захищають нервові відростки від руйнування (що буває при хворобі Паркінсона), покращують швидкість реакції (краще сприймаємо інформацію).

Лізин - необхідна амінокислота для росту дітей, посилює стійкість організму до інфекцій, бере участь в утворенні антитіл

Лізин - необхідна амінокислота для росту дітей, посилює стійкість організму до інфекцій, бере участь в утворенні антитіл. Разом із вітаміном С утворює карнітін, який посилює стійкість до стресів та жирового переродження печінки.

Пригнічує розмноження вірусів І та ІІ типу та вірусу простого герпеса.

Лізин сповільнює розвиток атеросклероза (а нам десятиліттями казали: "не їжте яйця, буде атеросклероз"). Протидіє втомі. Покращує засвоєння кальцію (жінки та чоловіки у віці 40+). Покращує структуру волосся. Підвищує працездатність. Покращує короткочасну пам'ять (от чому добре яйця на сніданок - працюватимемо і не братимемо зайвого в голову).

Лізин покращує лібідо, посилює еректильну функцію в чоловіків.

Дефіцит лізину сприяє анемії, зменшенню м'язевої маси, випадінню волосся, роздратуванню порушення репродуктивної функції.

Треонін - незамінна амінокислота, необхідна для передачі нервових сигналів. Допомагає боротися з депресією. Є дослідження, які показують, що треонін може знизити непереносимість глютену пшениці.

Триптофан - є попередником серотоніна, що має антидепресивну дію. Зменшує тривожність перед місячними. Сприяє хорошому засинанню та міцному сну. Контролює гіперактивність в дітей. Корисни для серця.

Засвоюваність яєць 96-98%. Калорійність, в середньому, 100 ккал

Засвоюваність яєць 96-98% (м'ясо та риба 95-96%, овочів, круп - 80%, бобових - 70%), калорійність, в середньому, 100 ккал.

Зайвий білок в організмі не накопичується, тому занадто багато яєць також не треба їсти, бо буде навантаження на печінку та нирки. Краще більше рослинного.

Холестерин, якого ще багато хто боїться, необхідний для синтезу біологічно активних речовин - гормонів (зокрема, жіночих естрогенів та прогестерону та чоловічого тестостерону), вітаміну Д та жовчних кислот, а також для регуляції проникності клітинних мембран.

Лецитин яєць сприяє транспорту жирів із клітин печінки, тобто запобігає таким грізним захворюванням, як жировий гепатоз (ожиріння печінки, яке при ігноруванні переходить в стеатофіброз, фіброз та потім і у цироз).

Лецитин входить до складу ацетилхоліна - надзвичайно важливої речовини для нервової тканини, з допомогою якого відбувається передача нервового імпульса (тобто ми, простою мовою, добре метикуємо і нормально реагуємо на життя). З лецитина утворюється холін, що має антисклеротичну дію і також запобігає ожирінню печінки.

Про користь яєць можна написати великий трактат, але краще просто зрозуміти, що яйця корисні.

Найкраще їх вживати зварені нам'яко, або "глазуню", або омлет

Найкраще їх вживати зварені нам'яко, або "глазуню", або омлет. Варити накруто не потрібно. Боятися сальмонельозу також не потрібно, але перед варінням їх потрібно помити з милом.

Найкраще вживати з овочами, але можна і просто збити та влити в готовий овочевий суп (яєчні пластівці).

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі