Хочеш менше платити за опалення – іди на місцеві вибори

Не треба думати, що ти собі визначиш "батька нації", і на цьому – все

Наближаються президентські вибори. Звичайно, вони викликають найвищий рівень суспільної уваги. Більшість поділилася на "партії", відстоюючи позиції свого "улюбленця".

Хоча все це виглядає відобаженням традиційного нашого ставлення до президента як "батька нації" з усіма відповідними атрибутами.

Але далеко не все залежить від президента. Дещо - від уряду. Дещо - від парламенту. Дещо - від місцевого самоврядування. А от увага до виборів "нижчого рангу" у нас завжди менша, що видно і по явці.

Однак не слід недооцінювати подібний рівень. Те саме самоврядування може вплинути на ваше повсякденне життя більше, ніж будь-який президент. Приміром, у питанні тарифів.

Вартість тепла визначається постачальниками на підставі розрахунків, погоджених і затверджених органами місцевого самоврядування

Тепер вартість тепла визначається постачальниками на підставі розрахунків, погоджених і затверджених органами місцевого самоврядування. У кожному населеному пункті ця вартість своя. У неї входить вартість палива, ремонтів, зарплат, вкладень у модернізацію і т.д. Чим сучасніші котельні і надійніша інфраструктура (немає втрат тепла) - тим нижча вартість тепла.

Міська влада Кам'янець-Подільського модернізувала котельні і переобладнала їх під роботу на альтернативному паливі, відмовившись від дорогого газу. У результаті жителі платять найменший тариф по всій Україні - 1293,53 грн/Гкал.

Громади повинні розуміти, хто відповідає за вартість тепла у їхніх будинках. І завжди пам'ятати про це під час місцевих виборів. Як і про значимість самих цих виборів. Не треба думати, що ти собі визначиш "батька нації", і на цьому - все. Навпаки, це лише один із політичних епізодів, але далеко не все, чим має обмежитися ваша участь у політиці.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі