Якщо політики хочуть мати майбутнє, їм доведеться пройти тест Гандзюк

Суспільство втомилося від брехні

"Хто замовив Катю Гандзюк?" - новий універсальний тест на порядність. Як колись "чий Крим?". Здавалося б, прості запитання. А як багато відповідей – чи відсутність відповіді, говорить про людину.

Наприклад, батько Гандзюк та активісти ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?", називають ймовірними замовниками вбивства голову Херсонської облради, партійця Юлії Тимошенко Владислава Мангера та партійця Блоку Петра Порошенка голову Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва. Ті самі активісти, які схопили аваківську поліцію на тому, що вона намагається повісити цей злочин на невинну людину, а потім вірно визначили організатора вбивства, і вже почали публікувати докази своїх звинувачень.

А от у старих політиків на це запитання відповіді після півроку розслідування немає зовсім. Одні мовчки бігають від активістів через чорний хід. Інші засмічують інформаційне поле істериками про те, що сама постановка цього питання є провокацією. Треті відправляють "беркутів" бити активістів ногами, приговорюючи "лежи Бандера!". Тим часом повільно, але невідворотно, у людей починає уриватися терпець. Раніше ми вважали, що у старої генерації політиків не вистачає елементарного - сумління. Але все більше виглядає так, що в них віднявся ще й інстинкт політичного самозбереження.

Коли громадські активісти розслідують справу швидше і ефективніше за офіційне слідство, а слідство зайняте покриванням злочинців - від цього починає закипати кров

Бо суспільству набридло чути нахабну брехню, що Тимошенко і Порошенко не можуть зняти з посад власних партійців, що підозрюються в жорстокій розправі. Враховуючи, що всі необхідні для цього повноваження в них є. Коли громадські активісти розслідують справу швидше і ефективніше за офіційне слідство, а слідство зайняте покриванням злочинців - від цього починає закипати кров. Українці не для того п'ять років воювали з путінськими окупантами, щоб їх в тилу по-звірячому вбивали знахабнілі бандити, що прикрилися високими посадами.

Старі політики не вірять, що активісти щиро хочуть знайти замовників вбивства Гандзюк – вони марять параноїдальними ідеями про замовні політичні кампанії і через "своїх" лідерів думок намагаються перекидати відповідальність один на одного. На цих вихідних активісти завітали одночасно до Тимошенко, Порошенка і Авакова. І все одно вони не вірять, що у когось просто стискаються кулаки, коли він чує про нелюдське вбивство активістки. Вони щиро відмовляються второпати, що вимагати справедливості можна не за гроші. Вони не розуміють, що українці, які жадають покарання вбивць, не хочуть стати наступними жертвами. Саме так і станеться, якщо навіть така резонансна справа за лічені місяці до виборів не призведе до арештів тих, хто все це задумав. Чим довше старі політики мовчатимуть у відповідь на запитання "Хто замовив Катю Гандзюк?", тим жорсткіше його ставитимуть знов і знов.

Ніхто не звертає уваги на сірник – аж поки від нього не починається велика пожежа

Акутаґава Рюносуке писав, що людське життя нагадує коробку сірників: поводитися з ним серйозно — смішно, поводитися легковажно — небезпечно. Ніхто не звертає уваги на сірник – аж поки від нього не починається велика пожежа. Суспільство втомилося від брехні, лицемірства і дрібних компромісів з великим злом. Українці вимагають результатів. Відсторонення від влади підозрюваних, чесного слідства, арештів і вироків. Не після виборів, а зараз. Не шісток, а замовників і тих, хто їх покривав. Якщо старі політики хочуть мати майбутнє, їм доведеться пройти тест Гандзюк. Для цього достатньо відповісти на просте запитання: так хто ж замовив Катю?.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі