Шведу було б краще поїхати до Бельгії

"Селтік" - не найпростіший клуб

Нападаючий "Карпат" 21-річний Мар'ян Швед перейшов до шотландського "Селтіка". Трансфер розцінюю як фінансову інвестицію британського клубу на майбутнє. Якщо все вийде – за помірні гроші знайшли якісного футболіста. Якщо ні – шляхом оренд можна буде відбити витрачені на Шведа гроші. Тому для "Селтіка" ризики не особливо великі.

Усе трансферне вікно зими 2019-го писали про інтерес до Шведа з боку різних команд. Називали київське "Динамо", бельгійський "Гент", іспанські команди. Швед – футболіст особливий, неординарний. Має гарну швидкість, техніку, швидко приймає рішення. Але є проблеми із взаємодією з партнерами. Явно не вистачає стабільності. Може видати хорошу гру, а може провалитися. Тому не бачу Мар'яна в Україні. У "Шахтарі" на провідних ролях в атаці – бразильці. В "Динамо" теж є молоді власні гравці, які нічим не поступаються Шведу. Може і перевершують. Була б у нас сильна третя команда, як свого часу "Дніпро" чи "Металіст" - можна було б спробувати себе там. У цих командах Шведу було б простіше прогресувати.

Має гарну швидкість, техніку. Але є проблеми із взаємодією з партнерами

Цікавим варіантом для Мар'яна могла би бути Бельгія. Там багато уваги приділяють якраз атакувальному стилю футболу. У бельгійських клубах можна розвиватися. Специфіка місцевих команд у тому, що вони готують футболістів для сильніших команд та чемпіонатів. Тому вміють чекати та шукати підхід до молодих гравців. Практика показує, що українські футболісти найуспішніші саме у Бельгії. Там їм простіше проявити себе. А в "Селтіку" потрібно буде відразу давати результат. Команда грає в Лізі чемпіонів. Часу на розкачку немає.

З одного боку, добре, що Мар'ян до літа залишається у "Карпатах" на правах оренди. Отримуватиме стабільну ігрову практику. З іншого - йому важливо пройти процес звикання до нової країни та чемпіонату. "Селтік" - не найпростіший клуб. Було б краще звикати до нових умов. Можливо, граючи в оренді десь в Шотландії.

Період Шведа у молодіжній збірній України завершився. Мар'яну не пощастило із перспективами. Час експериментів у команді Андрія Шевченка минув. Збірній треба показувати результат. Тому тренер не покладатиметься на молодих футболістів. Довіру матимуть перевірені виконавці з досвідом виступів за національну команду. Проявити себе у такій ситуації молодий гравець може тільки в особливому випадку.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі