Хачеріді зробив помилку, залишивши "Динамо"

Йому треба їхати до Туреччини чи Бельгії

Я не особливо здивований тим, що у Євгена Хачеріді нічого не вийшло в Греції. Не він перший, кому не вдалося себе проявити в Європі. Маємо приклади Ярмоленка і Коноплянки.

В Україні доволі лояльно ставляться до футболістів. Намагаються їх не критикувати. Провідні клуби створюють хороші умови. Маючи такий досвід, наші футболісти просто не готові у Європі до конкуренції, до боротьби за своє місце під сонцем.

Футбол в Україні розвивався у такому напрямку, що сильними є тільки 2-3 клуби. Ці команди мають можливість забирати собі найкращих молодих гравців. Тому рівень чемпіонату не зовсім конкурентноздатний. Без цього вирости сильному футболісту складно. Треба слідувати прикладу Сербії, Польщі, Хорватії, які не бояться відпускати гравців у молодому віці. Працюють на експорт футболістів до сильніших чемпіонатів. Маємо приклади Маліновського, Яремчука, які почали робити собі ім'я у Європі, поїхавши у молодому віці. Але це поодинокі випадки.

Хачеріді не завжди адекватно оцінював своє становище в колективі. Зараз настав час розплати за таку поведінку

Рішення залишити "Динамо" минулого літа для Хачеріді було помилковим. Думаю, він би ще міг допомогти команді. Але цю ситуацію спровокував сам гравець. Робив усе, щоб його відпустили. Його поведінка на полі показувала, що Хачеріді не завжди думає про наслідки. Емоційність призводила до вилучень, конфліктів із тренерами. Хачеріді не завжди адекватно оцінював своє становище в колективі. Зараз настав час розплати за таку поведінку. Свого часу він був одним із найперспективніших гравців, але не зміг знайти внутрішні ресурси, які змусили б його далі прогресувати.

Ситуація Хачеріді зараз нагадує ту, в якій опинився його партнер по збірній у центрі оборони Ярослав Ракицький. Якщо футболіст має проблеми, але при тому показує якісну гру — все дуже швидко забувається. Якщо проблемний футболіст помиляється — йому одразу пригадують усе, що можна.

Важко сказати, чи зміг би Хачеріді мати успіх в Європі три-чотири роки тому. Він емоційний. Ми знаємо, що в Європі деякі форварди також поводяться не завжди адекватно, але вони мають можливість виправити ситуацію забитими м'ячами. Як бути в такому випадку захисникові? Відповіді на це немає. Зазвичай захисники якраз вирізняються відсутністю емоцій, холоднокровністю та спокійним характером. Саме із захисників виростають потім найуспішніші тренери. Всіх цих рис у Хачеріді немає.

Зараз йому варто заспокоїтися. У футболі так часто буває, що гравець не може знайти себе у якійсь команді або чемпіонаті. Таких випадків було багато. Думаю, Євген може знайти собі команду в Туреччині чи Бельгії. У місцевих клубів є інтерес до українців.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі