10yearschallenge: які звички допоможуть зберегти молодість

Як виглядати добре через роки

Стрічку "Фейсбуку" накрила хвиля фото-флешмобу "Я 10 років тому". Ну а я все "дую в свою дудку" — як продовжити молодість. Причому так, щоб через 10 років всі, дивлячись на ваші фото, щиро сказали "Вау!". Це "Вау!" під силу кожному з нас за однієї умови: ви все це — нижче напишу, що саме — робитимете щодня, а не лише коли терміново припече роздягнутися (весна, пляж та й інші приємні моменти).

1. Треба щодня рухати своїм тілом. Ви вже мільйон разів це від мене чули, але послухайте ще раз: будете не лише фізично красиві, стрункі, сексуальні, але і розумніші. Артур Крамер, вчений з Іллінойса, і його команда виявили, що фізичні вправи збільшують об'єм мозку та виробництво BDNF — нейтротрофічного фактору мозку. Цей BDNF сприяє нейрогенезу, тобто утворенню нових нейронів і виживанню тих, які відживають свій вік. Це неймовірно важлива функція, бо допомагає зберігати довготривалу пам'ять, а також дає змогу навчатися і запам'ятовувати.

Рухати тілом теж треба правильно: ходити побільше, робити розтяжки, але дуже важливо робити також силові вправи. Тобто вправи з гантелями, вправи з власним тілом, присідання, віджимання, "качання" пресу і так далі.

Рухати тілом теж треба правильно: ходити побільше, робити розтяжки, але дуже важливо робити також силові вправи

2. Кладіть на тарілку овочі (листові та всі інші, сирі та варені, парені, запечені, квашені), а також горіхи і насіння — в них дуже багато фітонутрієнтів, які впливають на так звані сигнальні шляхи, що активують хід тих чи інших реакцій обміну речовин.

Наведу приклад: їсте щось солодке — активізуються процеси, які стимулюють запалення, мутації та старіння. Їсте декілька шматів салямі — пригнічується процес "ремонту" та відновлення клітин, всі "поломки" залишаються без уваги.

3. Не вечеряйте мінімум за три години до сну (дітей та підлітків це не стосується). Чим пізніша вечеря, тим більше старіють ваші мітохондрії — малесенькі структури в кожній клітині. Чим вони молодші, тим виробляють більше АТФ — енергії, і менше вільних радикалів, а коли все навпаки — менше енергії і більше вільних радикалів — тоді й ми старіємо швидко і нестримно.

Не вечеряйте мінімум за три години до сну

4. Доповнюйте раціон якісними дієтичними добавками. У мене сьогодні були глюкозамін, омега 3 і часник.

Глюкозамін покращує структуру хрящової тканини, що важливо при заняттях. Запобігає запальним процесам в усьому організмі — не лише в суглобах, хрящах, але і в кишечнику та легенях. Протидіє накопиченню жирової тканини та розвитку атеросклерозу. Омолоджує структуру шкіри, запобігає відкладенню пігменту меланіну та утворенню плям на шкірі.

Часник — це природній антибактеріальний та противірусний засіб, пригнічує розмноження грибків роду Candida в кишечнику, чим зменшує здуття та бродіння, сприяє оздоровленню мікрофлори. Є натуральним сильним антимутагеном з широким спектром дії. Покращує роботу серця та судин, позитивно впливає на роботу мозку, покращує пам'ять. Захищає шкіру від ультрафіолету.

Омега 3 відмінно впливає на здоров'я мозку, покращує пам'ять, реакцію, має протизапальні ефекти. Вже за 6-12 тижнів присутності кислот Омега 3 (рибних, тобто ДГК та ЕПК) на 20% зменшується запалення.

Хоча б ці прості дії, доповнені повноцінним сном, точно дадуть вам змогу через 10, 20 і більше років мати прекрасний вигляд.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі