Президент дає поганий приклад класичного підкупу

Потрібен перехідний період диктатури, яка битиме по руках

Президент Петро Порошенко 19 січня подарував мешканцям села Скраглівка на Житомирщині хокейні ключки і шоломи. "У справжніх хокеїстів має бути гарне екіпірування", - написав він. При цьому люди на фото стоять без ковзанів.

Проблема у тому, що зараз всі кандидати у президенти ведуть дрібний підкуп. За це нікого ніколи не карали, не карають і напевно не будуть карати.

Такі речі — неприпустимі. Якщо хочеш щось подарувати, є 5 років між виборами. Даруй, будь ласка. Ні, у всіх "дари волхвів" починаються тільки перед виборами. Шкода, що президент дає такий поганий приклад класичного підкупу.

Ніяких подарунків виборцям взагалі не повинно бути. Бо це не інакше, як хабар.

На превеликий жаль, на цих виборах жодного порядку немає. Ніхто з діючих гравців не зацікавлений, щоб порядок був. Усі хочуть порушувати закон, вирішувати питання за рахунок корупційних схем. Знову маємо вибори без виборів, прихід до влади елементарно нечесних людей. Яким глибоко наплювати на закон. Ніхто не хоче показувати приклад поваги до закону. Тому будемо і далі в цій калюжі — кожні вибори і знову неподобства.

Ніхто не хоче показувати приклад поваги до закону. Тому будемо і далі в цій калюжі — кожні вибори і знову неподобства

Кажемо, що в нас демократія, а насправді карикатура — олігархічна демократія.

Не можна країні, яка 70 років була у російській фашистській імперії, відразу переходити до демократії західного типу. Повинен бути перехідний період суворої національно-патріотичної диктатури. Яка наведе порядок, покаже, як бити по руках тих, хто порушує закон, незаконно збагачується. Лише пройшовши такий період, можна поступово переходити до демократичних послаблень.

А у нас що виходить? Від абсолютного рабства — в абсолютну свободу. Виявилося, що люди не знають, що із цією свободою робити. Що немає ніяких внутрішніх механізмів самообмеження. Ось і результат.

Ми постійно намагаємося обминути те, що інші народи у своїй історії пройшли. А не вдається і нам все одно доводиться проходити. Багато років хизувалися тим, що мирним шляхом здобули Незалежність. Сьогодні за це змушені розплачуватися війною. Не можна мирним шляхом, все одно народ має пройти через певні жертви для здобуття цієї Незалежності. Зараз постфактум все це проходимо. Все одно змушені будемо пройти через період жорсткої національно-патріотичної диктатури. Інакше будемо мати цей будинок розпусти, який чомусь називаємо демократією.

Ігор Лосєв, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі