Виборці готові проголосувати за могильників держави

Росія не просто втручається в українські вибори, а бере в них активну участь

Починається звичайний виборчий психоз, що поступово охоплює ЗМІ України. Незвично лише те, що це відбувається під час війни на нашій території.

І якщо раптом саме в період виборчої кампанії в Кремлі ухвалять рішення про великомасштабний напад, то ці резонанси — війна і вибори — збіжаться в часі і тоді... Хоча багато вітчизняних журналістів і експертів легко абстрагуються від неприємних обставин й охоче просторікують про що завгодно, але тільки не про головну загрозу. Говорять про боротьбу з корупцією, про подолання бідності, про екологію, про комунальні тарифи — тільки не про війну, - пише Ігор Лосєв для видання "День".

У нашій суспільній свідомості повне спотворення пріоритетів.

Якщо країна не встоїть, кому буде цікава боротьба з корупцією і де тоді будуть вибори? Тим паче що в Україні боротьба з владою нерідко переростає в боротьбу з українською державністю.

В Україні боротьба з владою нерідко переростає в боротьбу з українською державністю

Причому, деякі лідери настільки ненависні, що виборці готові проголосувати за безумовних могильників держави, аби тільки насолодитися помстою персонажеві, який викликає відразу.

А нам сьогодні слід було б думати про мобілізацію всіх сил на відбиття агресії, а не про рейтинги кандидатів у президенти та депутати.

А тут ще й ефект актора Зеленського, що зібрався в президенти. Оскільки сам пан комік навряд чи був би помітним явищем без центрального телеканалу "1+1", то залишається з жалем констатувати, що Ігор Валерійович Коломойський своїм проектом "Зеленський" ризикує повністю перекреслити все те хороше, що він зробив для України 2014 року. Це для України не програма "95-й квартал" з її вельми сумнівним і примітивним гумором.

Зробивши лише декілька заяв, як можливий кандидат у президенти, Зеленський уже засвідчив, що є для країни потенційною катастрофою. Чого варті лише його слова про те, що домовлятися потрібно з ким завгодно — хоч "з бісом лисим", і Зеленський готовий домовитися з Путіним. Про що? Про задоволення всіх побажань господаря Кремля? Нехай запам'ятають усі лицемірні "миротворці" з "п'ятої колони", всі корисні ідіоти РФ - доки війська агресора окуповують території України, перемови з Москвою можуть бути лише на одну тему: про умови капітуляції України. Ні про що інше Путін розмовляти не хоче і не буде.

Перемови з Москвою можуть бути лише на одну тему: про умови капітуляції України. Ні про що інше Путін розмовляти не хоче і не буде

У нас уже був президентом кримінальний злочинець - рецидивіст із двома ходками на "зону". А тепер залишилося лише обрати клоуна, блазня, акробата, дресирувальника ведмедів, жонглера або повітряного гімнаста.

Усе ускладнюється тим, що наші вибори — не лише наші. Росія не просто втручається у вибори в Україні, а бере в них найактивнішу участь, висуваючи своїх кандидатів, забезпечуючи їм фінансову підтримку. На початку ХХ століття, аби вибити Росію з антинімецької коаліції в Першій світовій війні, Берлін витратив лише два мільйони золотих марок - сума для нинішньої РФ абсолютно мізерна. Вона, вочевидь, витратить набагато більше, щоб усередині України зробити те, чого доки не змогла зробити на фронті.

Текст скорочено

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі