Порошенко робить Зеленському послугу

Вибори – це не спринт, а марафон

Вкотре переконався, що пропагандистська машина діючого президента - іраціональна. Вона реагує на зовнішні подразники. Як медуза. А не прораховує кроки.

Висунувся Зеленський та ще й так провокативно - і все. Система запущена, лайномети дістали з поличок, професійні жовчогони вилізли з-за столів і почали працювати.

Питання - навіщо?

Настільки масштабно атакуючи Зеленського, весь "інформаційний апарат" президента визнає, що він - це все-таки його конкурент на виборах за вихід у другий тур?

Звісно, рейтинги завжди можна поставити під сумнів, але те, як вся пропагандистська машина перекоючилася з Тимошенко на Зеленського, свідчить для будь-кого, хто має навички аналізу, про наступне:

1. Тимошенко вже не розглядається як ціль номер один, бо, очевидно, ніхто не розраховує обійти її в першому турі;

2. Зеленський розглядається як реальний конкурент за вихід у другий тур.

Тимошенко вже не розглядається як ціль номер один, бо, очевидно, ніхто не розраховує обійти її в першому турі

Хоча атакувати зараз Зеленського - це верх дурні. Логічніше було б дочекатися, коли б він проявив відсутність політичного досвіду, припустився би помилок як кандидат.

Бо зараз нападати на нього - марна справа. За що? Комік не може балотуватися? А хто може? Насіров? Вілкул? Зв'язки з олігархом Коломойським? Мабуть, Рінат Леонідович змахне скупу сльозу і згадає про Ротердам+.

Для команди президента логічніше було б гнути власну лінію, та ігнорувати всіх інших, бо зосереджуватися на всіх підряд - марна справа. А щодо Зеленського - просто чекати політичних помилок від нього та його команди.

Чому когось має хвилювати, хто балотується, якщо ти за нього не збираєшся голосувати?

Але тут суцільний хаос та реагування на виклики. Вони просто банально "купилися" на провокацію.

Ну а для інших кандидатів ситуація взагалі прекрасна. Дбайливо збудована протягом років "ферма" зосереджується на Зеленському, розв'язуючи руки іншим. Він, по суті, виконав вже функцію "вибухового захисту" для інших кандидатів. По суті - це шикарний новорічний подарунок для всіх кандидатів на пост президента.

Не забуваймо, що вибори - це не спринт, а марафон. І виграє не той, хто перший вибіжить, а той, хто перший прибіжить.

Зеленський виконав функцію "вибухового захисту" для інших кандидатів

Ні, серйозно, будувати таку дорогу пропагандистську машину і витрачати її на Зеленського... Таке враження, що хтось трохи "поїхав".

Особисто мені байдуже, скільки кандидатів буде, і хто це буде. Звісно, я проти того, аби балотувалися сепаратисти і ворожі агенти, але оскільки їх балотуванню ніхто не перешкоджає - ну то і всі інші можуть. Ви ж за всю сотню кандидатів голосувати не будете? Це лише питання вашого сумління - голосувати, чи взагалі цього не робити.

Взагалі, Зеленський - не конкурент Порошенку, бо його електорат не перетинається з електоратом Петра Олексійовича. Взагалі. А от, приміром, з націоналістами - цілком. Якщо врахувати, що зараз Порошенко бере на озброєння націоналістично-консервативний дискурс (мова, армія, віра). Розкручуючи цей дискурс, він опосередковано може давати прискорення і націоналістам. Бо від Кошулинського або Білецького тези про армію звучать, м'яко кажучи, не менш переконливо. Про мову я взагалі мовчу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі