Україна не виживе як покращена версія Росії

Маємо стати європейською антитезою "русского мира"

Одні хочуть, щоб тут була вільна демократична некорумпована країна. А якою мовою тут будуть говорити, яких героїв шанувати, про яку історію пам'ятати - какая разница, лишь бы нам было хорошо. Така собі покращена Росія без Путіна.

Інші - щоб тут була Україна для "справжніх" українців. Патріотична, з мовою та історією, але без європейських цінностей, без справжньої демократії, без поваги до прав меншин. Така собі покращена Росія зі своїм Путіним - але українською мовою.

Парадокс ситуації в тому, що перемогти можуть тільки ті, хто хоче побудувати тут вільну демократичну Україну - так, україномовну, патріотичну, але Україну для всіх, хто вважає себе українцями. І в якій будуть поважати права кожного громадянина і кожної меншини. Яка буде не перекладом українською мовою "русского мира", а його європейською антитезою.

Будь-які інші уявлення в будь-якому випадку рано чи пізно приведуть нас назад до Москви

Так, ці люди в нашій країні в меншості. Так, їм все частіше доводиться стикатися з архаїзмом, печерним мисленням багатьох українських патріотів, нігілізмом і байдужістю до українського з боку багатьох прихильників змін.

Але тільки наше уявлення про Україну є конкурентоспроможним. Тільки така Україна може відбутися і вижити.

Будь-які інші уявлення в будь-якому випадку рано чи пізно приведуть нас назад до Москви.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі