Хацкевич за зиму перебудує "Динамо"

Команда може стати гострішою у нападі

У виступі "Динамо" в Лізі Європи сподобався результат. Але потрібно врахувати склад групи. Команди дісталися не найсильніші. Вихід до 1/16 фіналу мав бути легшим. Припускаю, що ставку робили на кваліфікацію Ліги чемпіонів у серпні. Далі відбувся спад, який вилився в нічийні матчі проти "Астани" та "Яблунця".

Ніхто з гравців протягом турніру не був реальним лідером на полі. Хоча можна відзначити Вербича та Циганкова. Вони завдяки власному класу гарантували певний рівень. Додавав захисту надійності та впевненості Микита Бурда.

Майже не грав у Лізі Європи форвард Артем Бєсєдін. Проте його відсутність не була вагомою втратою для команди Хацкевича. Артем – старанний хлопець, але хотілося б бачити в "Динамо" більш різнопланового нападаючого, здатного самому створювати, забивати, а не просто боротися.

Часткових змін потребує середина поля. Складається враження, що Гармаш не має мотивації грати у футбол. Років п'ять тому я думав, що із Дениса виросте класний гравець, але не склалося. Для нього актуальна проблема швидкості. Такі ж проблеми має Сидорчук, який часто забуває, що м'яч швидший за будь-якого гравця. У той же час Шепелєв здатний розвивати атаку. Має бачення поля і здібності, які дозволять розвиватися. Може у майбутньому стати ключовим гравцем, за манерою схожим на Павла Яковенка чи Геннадія Литовченка.

Сидорчук часто забуває, що м'яч швидший за будь-якого гравця

Схоже, що Олександр Хацкевич вирішив перебудовувати команду від бажання зіграти на нуль в захисті, до того, що потрібно забивати, створювати біля воріт суперника моменти. Зимою над цим компонентом будуть працювати. Якщо Вербич повернеться на фланг, Шапаренко гратиме на позиції десятого номера. За зиму пройде повну адаптацію Че Че. Тоді в "Динамо" вимальовується доволі цікавий швидкий та мобільний півзахист, який зможе виконувати серйозні завдання. Із можливостями півзахисників "Динамо" може розвивати власну гру, ставати гострішим у нападі.

Якщо кияни відпрацюють гарно зиму, підсилять атаку, весною можна побачити зовсім інше "Динамо".

Всеволод Кевлич, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі