У державі зі спец-президентом "зрадникам" спец-смерті не уникнути

Промахнувся? – відповіси. Багато знаєш? – тобі не жити

21 листопада помер начальник Головного розвідувального управління Росії генерал-полковник Ігор Коробов. Причина смерті - важка і тривала хвороба, як сказано в заяві Міноборони РФ.

Складно сказати, що тепер називають в Кремлі "тривалою хворобою". Ще 6 жовтня 2018 року Коробов був у "сидячому" положенні й червонів на засіданні Генштабу ЗС РФ, на якому звучали невтішні оцінки результатів його кипучої діяльності. У середині вересня його викликали на "килим" до Володимира Путіна, після чого генералу стало погано. Але він все одно тримався. Потім заговорили про його можливу відставку. 2 листопада Путін вітав ГРУ зі столітнім ювілеєм, але Коробова на цій церемонії вже не було. Його заміщав віце-адмірал Ігор Костюков, - пише Олександр Сотник для "Обозреватель".

У середині вересня Коробова викликали на "килим" до Володимира Путіна, після чого генералу стало погано

Ймовірно, вже тоді було зрозуміло, що Коробова "списали з рахунків". Низку провалів агентури, які допустили під його керівництвом, в Кремлі пробачити не могли.

Попередник Коробова, генерал Ігор Сергун, помер 3 січня 2016 року за нез'ясованих обставин. Нібито на своїй підмосковній дачі. Офіційно повідомляли, що причиною смерті став серцевий напад. За іншими даними, він загинув 1 січня під час секретного відрядження в Лівані.

Служба в спецорганах передбачає засекречене життя і засекречену смерть. Особливо - в Росії, де найвищий пост в державі займає спец-президент.

Вважається, що спец-смерті не уникнути ні "зрадникам", ні служакам, які проштрафилися. Вона наздожене, хоч ховайся, хоч бийся в нападі покаяння. На тому і тримається "вертикаль" страху. Промахнувся? - відповіси. Багато знаєш? - тобі не жити. Захворієш і помреш, як Коробов. Не захворієш - просто помреш, як Чуркін. Можливо, тебе навіть поховають з почестями. Але тобі вже буде однаково.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі