Втрата Ярмоленка для збірної мине безболісно

34 роки для українських гравців – межа

Після травми ахілла в матчі АПЛ із Тоттенхемом Андрій Ярмоленко втратить у швидкості. Причиною буде не тільки довгострокове лікування, але і вік футболіста. Все таки Андрію вже 29. Фізіологія людини така, що ближче до 30 швидкість зменшується. 34 роки для українських гравців – межа.

Але удар і розуміння футболу від нього точно нікуди не подінуться. Це можливість для Андрія розширити свої ігрові якості. Свого часу приблизно у такому віці Сергій Ребров змінив позицію з форварда на атакувального півзахисника.

Ярмоленко має доволі хорошу антропометрію. Зазвичай такі гравці, якщо зазнають травми, то вона важка

Ярмоленко має доволі хорошу антропометрію. Зазвичай такі гравці, якщо зазнають травми, то вона важка. Варто звернути увагу на суддівство. Наприклад, в Англії футболістам дозволяють боротися. Наші гравці до цього не звикли.

У спорті від травм нікуди не подінешся. Кожен спортсмен протягом кар'єри стикається з ними. Тут важливою є психологія. Травмований футболіст повинен відчувати підтримку з боку партнерів, тренера. Знати, що на нього сподіваються, чекають.

Травма Ярмоленка для збірної України має минути безболісно. На правому фланзі його може замінити Марлос. Футболісти грають на одній позиції. Коли вони разом на полі у складі збірної, часом навіть заважають один одному. Також є Циганков.

Календар та час підготовки чемпіонату України та європейських чемпіонатів не збігається. ЗМІ пишуть, що можливою причиною травми Ярмоленка може бути непристосованість до європейського календаря. Не думаю, що це так. Восени в Україні теж грають. Причому доволі інтенсивно, враховуючи єврокубки – майже завжди двічі на тиждень.

Імідж, створений Андрієм Шевченком за час виступів у Італії, вичерпується

Зараз важливо, щоб українські футболісти гарно проявляли себе у Європі. Це додаткова реклама нашому футболу та гравцям. Успішних легіонерів маємо не так багато. Імідж, створений Андрієм Шевченком за час виступів у Італії, вичерпується. Потрібні нові герої.

Шкода, що травма Ярмоленка не дає йому можливість проявити себе повною мірою. Хотілося б, аби він ще пограв на високому рівні не один сезон. Андрій позитивний хлопець, таким людям симпатизують.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі