Найкращий футболіст світу міг грати у "Динамо" або "Шахтарі"

Модрич не здатен бути лідером роздягальні

Лука Модрич – найкращий гравець-2018 за версією ФІФА. У минулому сезоні він дійшов із збірною Хорватії до фіналу Кубку світу, а з "Реалом" втретє поспіль виграв Лігу чемпіонів. Без командних досягнень дуже важко претендувати на індивідуальні трофеї. Але в історії є приклади, коли футболісти отримували індивідуальні нагороди, але при цьому їхні команди не досягали значних вершин. Приклади – Жан-П'єр Папен, Кевін Кіган.

Роль Модрича в збірній значна. Він лідер півзахисту. Але не роздягальні. Для цього потрібно мати відповідні якості. А Модрич – простий та скромний.

Зараз багато критикують Жозе Моурінью за роботу в "Манчестер Юнайтед". Але, можливо, вже не всі пригадують, що саме португальський тренер за час роботи в Англії звернув увагу на Модрича, а потім запросив його до Мадриду. Жозе розгледів великий потенціал хорвата. Зрозумів, що він може розвиватися та знайти себе у непростому іспанському футболі.

Раніше вважалося, що в середині поля має грати футболіст із хорошим зростом, умінням діяти на другому поверсі, відбирати м'яч та вести силову боротьбу. Футбол змінюється, проходить певна еволюція. Футболіст в середині поля має бути швидким та гарно працювати із м'ячем. Якраз ці чесноти має Модрич. Першим таким свого часу став італієць Андреа Пірло.

Футболіст в середині поля має бути швидким та гарно працювати із м'ячем. Якраз ці чесноти має Модрич

Більше десяти років тому ЗМІ приписували інтерес до Модрича із боку наших грандів - "Динамо" та "Шахтаря". Було б цікаво подивитися. За стилем гри він, радше, підходить під філософію "Шахтаря", яка передбачає більше комбінаційного, атакувального футболу.

Модричу вже 33. Далі йому буде важко. Проблемою може стати те, що "Реал" зараз в стані перебудови. У таких ситуаціях чекати хороших результатів не доводиться. Як і Хорватії, яка програла іспанцям – 0:6. Тому нинішній сезон – вершина кар'єри хорватського майстра.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі