В Україні нема футболістів, здатних бути успішними в англійському чемпіонаті

Парадоксальна ситуація

Андрій Ярмоленко забив свої перші м'ячі у Англії у ворота "Евертона". Саме цей клуб претендував на українця, коли він ще грав за "Динамо". Але трансфер так і не відбувся. Не думаю, що велике значення мало те, що гра була саме проти "Евертону". Просто зараз українець в такому становищі, що має показувати хороший футбол, не зважаючи на ім'я суперника. Інакше перебуватиме на лаві запасних.

Торік Ярмоленко вдало розпочав у складі "Боруссії". Забив "Тоттенгему" в стартовому матчі Ліги чемпіонів. У чемпіонаті Німеччини теж мав кілька вдалих матчів. Але на старті другого кола травмувався і втратив упевненість.

Зараз багато буде залежати від функціонального стану гравця. Ярмоленко – футболіст із хорошою антропометрією. Уникнути травм таким гравцям важко. Чи зможе він витримати навантаження у чемпіонаті Англії?

Ярмоленко – футболіст із хорошою антропометрією. Уникнути травм таким гравцям важко

У попередніх матчах Ярмоленко виходив тільки на заміни. Вдалий матч проти "Евертону" говорить, що у наступних поєдинках виходитиме у стартовому складі. Шанси його однозначно збільшаться.

А от становище "Вест Гема" після перемоги над "Евертоном" особливо не змінилося. Команді потрібно вигравати та піднятися із нижньої частини турнірної таблиці.

У жовтні Ярмоленку виповниться 29 років. Фізіологія у футболістів така, що ближче до 30 починає падати швидкість. Але футбол – не тільки швидкість руху, але і швидкість думки, розуміння гри, нестандартне мислення, робота із м'ячем, прийняття рішень. Ярмоленко ніколи не грав завдяки швидкості, на відміну від Блохіна чи Беланова. Андрій – технічний гравець, по футбольному ерудований, здатний на індивідуальному класі забивати м'ячі та вирішувати епізоди.

Бути успішним у АПЛ завжди престижно та надзвичайно важко. Поки Андрій мене не переконав, що це його чемпіонат

Парадоксальна ситуація: один із найкращих українських гравців, лідер нашої збірної грає за скромний "Вест Гем", який має тільки великі амбіції, але не найкраще турнірне становище. Про єврокубки нині може тільки мріяти. Напевно, напрошується висновок, що це і є рівень наших гравців на сьогоднішній день. Англійська ліга – одна із найскладніших. Більшість найкращих тренерів та гравців працюють там. Закріпитися, бути успішним у АПЛ завжди престижно та надзвичайно важко.

Наступні матчі покажуть більше наскільки Ярмоленко став успішним в Англії. Поки Андрій мене не переконав. Думаю, АПЛ – не зовсім його чемпіонат. Взагалі не бачу в Україні гравців, які могли б бути успішними в англійському чемпіонаті.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі