Навряд чи Путіну захочеться слави вбивці Нобелівського лауреата миру

Крок до звільнення Сенцова

Колишній президент Польщі Лех Валенса висунув Олега Сенцова на Нобелівську премію миру. Якщо Нобелівський комітет підтримає і український режисер стане Нобелівським лауреатом, режим Путіна автоматично стає в один ряд з гітлерівським режимом та військовою хунтою М'янми. Саме в цих режимах Нобелівськими лауреатами ставали люди, яким премії не могли бути вручені особисто, оскільки лауреат знаходився в ув'язненні. Саме так було з німецьким антифашистом Карлом фон Осецьким, якому Нобелівська премія була присуджена в 1935 році і з опозиційним політиком Аун Сан Су Чжи, яку військова хунта М'янми тримала під домашнім арештом, коли вона стала Нобелівським лауреатом.

Якщо Сенцов стане Нобелівським лауреатом, режим Путіна автоматично стає в один ряд з гітлерівським режимом та військовою хунтою М'янми

Олег Сенцов, дійсно, як сказав Лех Валенса, "втілює в собі всі ті ідеали", які свого часу керували самим Валенсою в боротьбі за майбутнє світу. Перебуваючи в ув'язненні, Сенцов продовжує боротьбу за звільнення всіх українських політв'язнів, не вимагаючи свободу для себе особисто.

У висуненні Олега Сенцова на Нобелівську премію миру є бездоганна логіка. Путінський режим сьогодні становить головну загрозу миру на планеті. Саме путінський режим окупував Крим і Донбас, веде агресивну війну проти України, і знищує мирне населення Сирії. Саме з путінської Росії постійно звучать погрози ядерної війни, заклики скинути атомну бомбу на європейські міста, перетворити Америку в ядерний попіл, президент Росії з гордістю демонструє відео, в якому ракета падає на американський штат Флорида.

Пропозиція Леха Валенси може стати кроком на шляху до звільнення Сенцова

Дивовижно жорстокий, фактично смертельний і абсолютно неправосудний вирок, винесений на основі сфальсифікованих "доказів" і подальша мужність Сенцова в ув'язненні зробили українського режисера символом протистояння путінському режиму. Присудження йому Нобелівської премії миру означатиме, що цей факт отримав міжнародне визнання. І найголовніше. При всьому демонстративному нехтуванні Путіна і його оточення до норм моралі і права, навряд чи йому захочеться слави вбивці Нобелівського лауреата миру. Тому пропозиція Леха Валенси може стати кроком на шляху до звільнення Сенцова.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі