Порошенко видав диктатору опозиціонера. Що далі?

Люди з чорного списку Ердогана в Україні

Україна 15 липня видала Туреччині турецького опозиційного журналіста Юсуфа Інана, затриманого співробітниками СБУ в Миколаєві.

Правоохоронні органи України спочатку заперечували будь-яку свою причетність до викрадення і видачі опозиційно налаштованих громадян Туреччини. Але прес-секретар президента Туреччини, Ібрагім Калин, коментуючи вивезення опозиціонерів з України, подякував Києву за співпрацю в проведенні операції. 17 липня, через три дні після початку скандалу з викраденням та вивезенням до Туреччини з території України турецьких опозиціонерів, українські правоохоронці нарешті підтвердили даний факт.

Посольство Туреччини назвало арешти і екстрадиції опозиціонерів з України "частиною постійної співпраці в галузі безпеки"

Посольство Туреччини, коментуючи події журналістці "Кyivpost" Оксані Гриценко, назвало арешти і екстрадиції турецьких опозиціонерів з України "частиною постійної співпраці в галузі безпеки між Туреччиною і Україною".

Я турецький журналіст, офіційно займаюся професійною діяльністю в Україні з 2005 року. Дізнався 17 липня зі статті Олександра Сибірцева на сайті "Страна", що перебуваю в списку приречених на насильне вивезення до Туреччини. Тобто, за твердженням видання, маю повторити долю виданих раніше Україною турецьких опозиціонерів.

Я знаю особисто всіх у списку. Ці люди знаходяться в Україні досить довгий час (мінімум 7 років і максимум 23 роки), щоб її спецслужби могли зрозуміти хто є хто.

Хто ж ці люди в чорному списку Ердогана?

Деякі з них педагоги і вчителі. Іронічно, але в країні, де є проблеми в галузі освіти і виховання, людей, що намагаються поділитися міжнародним досвідом та інноваціями в сфері освіти, не повинні бути вислані. Педагоги, які і в скрутний час для України, коли якісні кадри витікали в інші країни для своєї вигоди, залишилися віддані Україні, попри всі труднощі. Чи повинні бути вислані з України люди, що займаються освітою, в країну де відсутня свобода слова і верховенство права?

Ще один зі списку - це бізнесмен, що інвестує в економіку країни. Після агресії Росії на Донбасі і анексії Криму, при нестабільній політичній і економічній обстановці, багато підприємців згорнули бізнес і покинули Україну. Чи повинен бути висланий з України бізнесмен із "чорного" списку, яких залишився в Україні, зберігши свою справу з робочими місцями для працівників і продовжив виплачувати податки?

Чи повинна бути вислана у керовану деспотом країну людина, яка допомагала матеріально сотням тисяч незаможних українських громадян?

Однією з важливих проблем в Україні є соціальна незахищеність частина населення, що потребує допомоги. Проблема нужденних людей повинна бути вирішена шляхом надання допомоги їм. У чорному списку є ім'я людини, відомої багатьом у країні своїм внеском в розвиток благодійної діяльності в Україні, і в розвиток двосторонніх відносин між Україною і Туреччиною. Чи повинна бути вислана у керовану деспотом країну людина, яка допомагала матеріально сотням тисяч незаможних українських громадян?

Всі ці люди знаходяться тут законно і ніколи не робили ніяких правопорушень ні в Україні, ні в Туреччині. Але останні події показали, що жити по закону і мати законні підстави на перебування в країні ніяк не перешкоджає виконанню особистих домовленостей між Порошенком і Ердоганом.

Всі ці люди знаходяться на Україні законно і ніколи не робили ніяких правопорушень ні в Україні, ні в Туреччині

Є таке турецьке прислів'я: правдивого з дев'яти сіл проженуть. Зараз Туреччина мене прогнала і якщо Україна пожене - не біда, знайдеться в світі десяте село, де правду можна говорити. Але моя порада совісним громадянам, почитайте статті 26, 29, 34, 35 Конституції України. Згідно з цими статтями, Україна - демократична країна, що дозволяє мені говорити правду вільно. Чи працює перша стаття конституції України? Поживемо - побачимо, якщо дозволять жити.

Юнус Ердогду, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі