Сповідь президента-мазохіста

Кільце довкола України стискається. Але Порошенко навіть у цьому знаходить задоволення

16 липня президент Петро Порошенко виступив на борту "Гетьмана Сагайдачного" перед командним складом ЗСУ та ВМС України.

Насамперед, президент докладно, вдаючись до емоційних форте, розповів про агресивні дії Російської Федерації проти суверенітету та територіальної цілісності України. Увага президента до всіх аспектів російської воєнної політики стала справжнім сюрпризом.

Які ж факти повідомив Петро Порошенко:

– РФ посилила в Криму підрозділи ударної авіації;

– РФ розмістила в Криму нові системи протиповітряної оборони;

– ВМС РФ почали незаконний огляд торгових суден, як під українським та іноземними прапорами, що йдуть в азовські порти України. По суті, це означає підготовку РФ до морської блокади України.

Пан президент говорив про це з такою натхненністю і з такою увагою до нюансів, що склалося враження, ніби він смакує всі ці обставини агресії проти України.

Про що не сказав президент жодного слова, то це про те, що зробила Україна для протидії агресії. Ані півслова. Ані про заходи з посилення української авіації, ані про кроки з розвитку систем ППО, ані про дії України з деблокації власних азовських портів.

Увага до зовнішньої агресії й мовчання про власну протидію ворожим наступам – очевидний прояв мазохізму. Порошенко навіть не уявляє як можна протидіяти Росії

Увага до зовнішньої агресії й мовчання про власну протидію ворожим наступам – очевидний прояв мазохізму. Пан Порошенко навіть не уявляє як можна протидіяти Росії. І, схоже, навіть не збирається нічого уявляти. Він лише насолоджується знущанням над Україною. Він, мов сцени з улюбленого фільму, прокручує й проговорює всі обставини глумління над Україною.

У ситуації неспроможності протидіяти насильству, є лише один вихід – насолоджуватися ним. Цим президент і займається. До цього закликає й усіх нас, вдаючись до справжнього пафосу мазохіста.

Розповів пан президент, звісно, й про перемогу. Саміт НАТО, в якому я брав участь, – на чому особливо наголосив президент, – підтвердив рішення Бухарестського саміту 2008 року: двері в НАТО для України відкриті.

Саміт НАТО 2008 року був цілковитим провалом для України

Хотілося б нагадати президенту, що саміт 2008 року був цілковитим провалом для України. Тоді Україні та Грузії не був наданий План дій щодо членства. А це означає, що Україні та Грузії було відмовлено в членстві. А закінчилось усе двома війнами: агресією РФ проти Грузії й агресією проти України. Втрачено Крим, Донецьк, Луганськ, два мільйони біженців і тисячі загиблих. І це Петро Порошенко вважає перемогою?

Україні знов не надано План дій щодо членства. Україна знову сам-на-сам з агресією. Для Петра Порошенка, вочевидь, це перемога. І ще одна втіха мазохіста.

Кільце довкола України стискається. Союзники відвертаються. Перспектив консолідації міжнародної протидії Росії немає. Український істеблішмент погруз в корупції. Ані технологічно, ані економічно Україна вже не здатна протистояти Росії. Втрачено роки! Втрачено кредит довіри. Але Порошенко навіть у цьому знаходить задоволення.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі