Генеральне прибирання: Кремль ліквідовує зайвих росіян

Стукачі, "експерти" і судді проти людей з інвалідністю

Те, що відбувається в Росії під шумок Кубка світу-2018, нагадує генеральне прибирання. Коли вирішують викинути все зайве.

Кремль підійшов до цієї справи радикально. Обвів хазяйським оком підвідомчу популяцію і тінь невдоволення пробігла по зубцях із червоної цегли. "Навіщо нам 146 мільйонів?", - здивувалася Нікольська вежа. "20 мільйонів вистачить!", - відрізала Боровицька. "20 - замало, давайте хоч 40 залишимо", - роздумливо простягнула Кутаф'я і криво посміхнулася решітчастими воротами. "Гаразд, 40 так 40. Ось і вирішили", - сказала Спаська, і всі інші згідно кивнули зірками.

Насамперед вирішили скоротити пенсіонерів. Потым взялися за людей з інвалідністю, вирішивши, що ось ці вже точно зайві

Насамперед вирішили скоротити пенсіонерів і придумали пенсійну реформу, піднявши пенсійний вік до рівня, до якого доживає трохи більше половини. Але все одно залишилося багато зайвих. Тоді взялися за людей з інвалідністю, вирішивши, що ось ці вже точно зайві.

Деякі умови для остаточного вирішення "інвалідного питання" створили ще раніше: люди в інвалідних візках роками не можуть вийти з квартир, оскільки в багатьох будинках немає пандусів. Імпортні ліки під санкціями. Вітчизняні аналоги не допомагають. Безкоштовні ліки, призначені їм згідно із законом, в аптеках не видають.

Так що Росія рухається у правильному напрямку. Але є одна проблема. Розвелося кілька громадських організацій, які навіщось допомагають людям з інвалідністю. І - о, жах! - здійснюють цей злочин за гроші Заходу. "Викорінити!", - вирішив Кремль, і глава Мін'юсту Олександр Коновалов взяв під козирок.

Кілька громадських організацій, навіщось допомагають людям з інвалідністю. І здійснюють цей злочин за гроші Заходу

До реєстру іноземних агентів 12 липня 2018 року включили челябінський регіональний діабетичний громадський рух "Вместе". Як зазначено на сайті організації, її створили "з метою сприяння медико-соціальній адаптації та отримання всебічної допомоги, захисту прав і законних інтересів людей з цукровим діабетом, а також інформування населення про цукровий діабет". На думку Кремля і Мін'юсту - це втручання в політику Росії за закордонні гроші.

До цього схожий випадок трапився із саратовською регіональною громадською організацією хворих на цукровий діабет. Її суд також визнав іноземним агентом. Суддя Марія Агішева ще й оштрафувала організацію на 300 тисяч рублів. Пізніше інша суддя Оксана Рослова оштрафувала на 50 тисяч рублів екс-главу цієї злочинної організації Катерину Рогаткіну.

Саратовську регіональну громадську організацію хворих на цукровий діабет суд визнав іноземним агентом

Картина буде неповною, якщо не розповісти про роль у знищенні організації ще двох осіб. Один із них, студент Саратовського державного медичного університету Нікіта Смірнов. У вільний від навчання час він організував регіональний штаб на підтримку Путіна. Підтримка президента Росії полягала в тому, що Смірнов накатав скаргу в прокуратуру на організацію людей з інвалідністю. Як пояснює сам стукач, він "прочитав в інтернеті", що громадська організація отримує фінансову підтримку від іноземних компаній. Звісно вірний путінець не міг пройти повз. "Я вважав громадянським обов'язком подати сигнал, щоб їх перевірили. Це і є громадянська активність", - скромно зауважив стукач.

Ще один герой цієї історії, доктор історичних наук Іван Коновалов. Його прокуратура притягнула до справи як експерта. Висновок Коновалова заслуговує цитування: "Саратовська регіональна громадська організація хворих на цукровий діабет, передає інформацію закордонним партнерам про так звані больові точки регіону. Особливо в сфері надання медичної допомоги населенню, яку можуть використати для інспірації протестних настроїв у суспільстві". І ще: "організація формує передумови для дискредитації органів влади, необгрунтовано заявляючи про неспроможність відповідних структур уряду в галузі постачання, розподілу, імпортозаміщення лікарських препаратів серед хворих на цукровий діабет. Це можна кваліфікувати як політичну діяльність". "Експерт" Іван Коновалов - член партії "Единая Россия". Втім, це можна було і не писати через очевидність.

Кремль проводить цілеспрямовану політику на скорочення підвідомчої популяції і ліквідації в ній всіх зайвих

Звинувачуючи громадські організації, які допомагають людям з інвалідністю в політичній діяльності, Мін'юст і його добровільні помічники, стукачі та "експерти", безумовно, мають рацію. Кремль проводить цілеспрямовану політику на скорочення підвідомчої популяції і ліквідації в ній всіх зайвих. Організації, які допомагають людям з інвалідністю цій кремлівській політиці протистоять. Тобто вони політичні, та ще й опозиційні. Значить, з лиця землі їх. Усе правильно і логічно. В рамках кремлівської логіки.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі