Трамп розпочав бомбардування Кремля

Знову вся надія на Америку

– А раптом росіяни контролюють Трампа?, – питають мене.

– Здається, ви будете думати над цим питанням і після того, як він розбомбить Кремль, – віджартовуюсь.

– Ось нехай розбомбить, тоді подивимося!

Стоп. Ви серйозно не розумієте, що те, як Трамп знищує зараз найважливіший особистий путінський проект "Північний потік-2", цілком можна порівняти з таким бомбардуванням?

Трамп знищує путінський проект "Північний потік-2". Це можна порівняти з бомбардуванням Кремля

Схоже, що американський президент однозначно оголосив: нового газопроводу не буде. Трамп явно стримає загрозу і введе санкції щодо будь-яких європейських компаній, які підтримають цей проект - фінансово, технічно. Думаю, така перспектива не влаштує нікого з серйозних гравців, які розраховують заробити на проекті.

"Північний потік-2" відверто поганий і небезпечний для Європи (не кажучи про Україну). Він підсилює монопольне становище Газпрому на європейському ринку, збільшує економічну і політичну залежність Німеччини від Росії.

Він перерозподіляє доходи за транзит газу від злиденної України на користь Німеччини, що навряд чи можна вважати зразком моралі. При цьому, ніякого економічного сенсу дорогий в будівництві й експлуатації морський транзит не має. І точно не призведе до здешевлення газу для споживачів.

Він позбавляє Україну, жертву путінської агресії, важливого важеля впливу, що дозволяє будувати відносини з Росією на більш-менш рівноправних засадах. Фактично саме за український рахунок наживуться кілька німецьких компанії.

Спорудження альтернативної труби знімає останню перешкоду для повномасштабної збройної агресії фашистської імперії проти України

Спорудження альтернативної труби знімає останню перешкоду для повномасштабної збройної агресії фашистської імперії проти України, якщо плішивому шлея під хвіст потрапить. Чим небезпечний такий розвиток подій для Європи, цілком зрозуміло.

Усі ці очевидні фактори не стали приводом європейським союзникам Німеччини для прийняття яких-небудь дієвих заходів щодо запобігання цього неподобства. Перефразовуючи Леніна, європейці цілком готові "продати їм мотузку", на якій нащадки більшовиків їх і повісять.

Вся надія на Трампа - простого і безпосереднього, як шестизарядний кольт

Виходить, знову вся надія на Америку. Точніше, на Трампа - простого і безпосереднього, як шестизарядний кольт.

Аргумент "він тут відстоює економічні інтереси США" для мене не дуже прийнятний. По-перше, в певних рамках це нормально для будь-якого керівника держави. По-друге, перехід на американський скраплений газ не несе політичних ризиків. Американські компанії, на відміну від Газпрому, не відключать його німцям за проведення їхньою країною якоїсь самостійної політики. А головне, Трамп цілком логічно пояснює причину свого тиску: США несуть основний тягар витрат (не кажу вже про жертви) щодо захисту своїх союзників по НАТО. І вже якщо ці союзники не готові підвищити свої витрати на оборону до прийнятного (рекомендованого всім членам Альянсу) рівня, нехай хоча б через покупку американського газу візьмуть участь в полегшенні фінансового тягаря США.

Загалом, вкотре доводиться визнати дії Трампа логічними і обґрунтованими.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі