Чвертьфінал Кубка світу – максимум для збірної Росії

Матч Бразилія – Бельгія може стати малим фіналом турніру

Усі матчі 1/8 фіналу Кубка світу були цікаві та інтригуючі. Доля деяких вирішувалася в останні хвилини. За винятком пари Росія – Іспанія. Тактична побудова іспанців із контролем м'яча та коротким пасом - себе вичерпала. Не приносить результату. Росіяни у тій грі нічого особливого не показали, але вдома і стіни допомагають.

Росія дійшла до чвертьфіналу через психологічний фактор. Від цієї збірної ніхто нічого особливо не очікував. Вони слабо виглядали під час підготовки до Кубку світу, мали значну серію без перемог. Думаю, чвертьфінал – це їхній максимум. Але хорвати все ж мають серйозно підійти до матчу з Росією. Бути максимально налаштованими із перших хвилин. У збірної Хорватії два роки тому вже був випадок, коли вони домінували на турнірі у Франції, їх вважали фаворитом. А у кінці гри пропустили гол від португальців, хоча переграли суперника по грі. На цьому для них все і закінчилося.

Росія дійшла до чвертьфіналу через психологічний фактор

Європейський футбол зараз домінує у світі. Тільки Уругвай та Бразилія представляють інші континенти в чвертьфіналі Кубку світу.

Бельгія, Хорватія виглядали яскраво на рівні групової стадії, а в матчах на виліт їх гра змінилася. Стала більш раціональною. Пояснення цьому варто шукати в психології. У матчах на виліт права на помилку вже немає. Другий момент, що команди за час турніру встигли вивчити сильні сторони один одного. Тому намагаються не дати своєму супернику проявити себе із найкращої сторони. Забирають простір, змушують позиційно атакувати. До честі тренера хорватів Далича та тренера бельгійців Мартінеса їхні збірні змогли подолати труднощі та пройти до наступного раунду змагань.

Бразилія має перевагу в лінії атаки. Бельгія - в швидкості та антропометрії гравців

Матч Бразилія – Бельгія може стати малим фіналом турніру. Команди перебувають в хорошій формі. Бразилія має перевагу в лінії атаки. Бельгія - в швидкості та антропометрії гравців. Підопічні Роберто Мартінеса грають більше в колективний футбол, мають хорошу лаву запасних гравців. Сподобалося, що Бельгія по ходу гри може змінювати свою тактику. Якщо не працює "план А", тоді вони починають грати за "планом Б". У останній грі проти Японії в другому таймі грали в силовий англійський футбол. Це стало вирішальним. Цікаво буде спостерігати за цим матчем, бо протистояти будуть два різні ігрові стилі. У цій парі невелику перевагу все ж віддаю бельгійцям.

Уругвай в 1/4 гратиме проти Франції. На Кубку світу уругвайці показали хорошу гру, місцями нагадуючи збірну Німеччини. Вони грають, як один злагоджений механізм. У збірній Франції є молоді гравці, яким десь може не вистачити досвіду виступів на такому рівні. Це шанс для уругвайців. Однак, маючи хороший стартовий склад та лідерів, Уругвай немає хорошої лави запасних, ротації. Будь-яке ушкодження, спад форми можуть стати фатальними.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі