Роман Кулик
Офіцер ЗСУ, співзасновник освітнього проекту "Експертний корпус"
20.06.2018
2

Поява Росії в Раді з прав людини підтвердить нікчемність ООН

Більше трешу

Ніби мало було ознак нікчемності Організації Об'єднаних Націй. 19 червня США оголосили про вихід із Ради ООН з прав людини, а Російська Федерація уже поспішила заявити про бажання зайняти їх місце та розкритикувала Штати за насадження своєї політики в даному органі. Так, давайте ще більше трешу.

Чудова Ніккі Хейлі, посол США в ООН, яка з моменту призначення на посаду екстремально бомбить РФ, обґрунтувала цей крок безпорадністю Ради перед серйозними викликами та вибірковою сліпотою. Типу ігнорування масових порушень прав людини у Венесуелі (ще одна країна переможного соціалізму, ага) та Ірані. До того ж в Раді з прав людини членствують такі "прекрасні" в плані дотримання цих прав країни як Куба, Венесуела, Китай, Демократична республіка Конго.

В Раді з прав людини членствують такі "прекрасні" в плані дотримання цих прав країни як Куба, Венесуела, Китай, Демократична республіка Конго

Натомість Рада продукує пропалестинські рішення і стабільно звинувачує Ізраїль. Останнє таке рішення ухвалили 18 травня, коли Рада ООН проголосувала за проведення розслідування убивств більш ніж 60 людей, які штурмували кордон Ізраїлю з боку Сектора Гази. Все ніби добре, розслідування необхідне, але Рада ООН жорстко звинуватила Ізраїль у "надмірному застосуванні сили". На той момент уже було відомо, що близько 50-ти вбитих Армією Оборони Ізраїлю в тих сутичках - члени ХАМАСу (самі публічно похвалилися), а всім учасникам "штурму" хамасівці заплатили по кількасот доларів. Але для Ради це не аргумент. Вони тупо звалили вину на Ізраїль.

Як ми вже побачили в історії з перенесенням посольства США до Єрусалиму – стосунки американців з Ізраїлем бездоганні, тож не так і дивно, що це голосування Ради спричинило такі наслідки.

Реформувати таку чудову Раду в ООН так і не захотіли, тому США гучно стукнули дверима

Реформувати таку чудову Раду в ООН так і не захотіли, тому США спрацювали в типовій для себе (останні півроку) манері – гучно стукнули дверима. Важко уявити, що з цього вийде (ну окрім чергової хвилі плачу про руйнування світової системи безпеки). Але якщо в Раду з прав людини замість Штатів дійсно візьмуть Росію - ну тоді ООН ще раз підтвердить свою репутацію та й без того раціональні слова Ніккі Хейлі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі