Хочу перемоги "Ліверпуля" – 2:1

Долю матчу можуть вирішити індивідуальні дії лідерів команд

Місце проведення фіналу Ліги чемпіонів серйозного значення не має. Стадіон на 70% буде заповнений іноземцями. Українські вболівальники все рівно дивитимуться матч по телевізору. Це нагадує домашнє Євро 2012, яке було більше для іноземців, а для українців пройшло майже непомітно через звичний ритм життя.

Стадіон на 70% буде заповнений іноземцями. Українські вболівальники все рівно дивитимуться матч по телевізору

Звісно приємно, що матч такого рівня пройде в Україні, але особливої заслуги наших функціонерів тут немає. Це, швидше, політика УЕФА, яка спрямована на популяризацію футболу, особливо в слабко розвитих футбольних країнах. Свого часу фінал Ліги чемпіонів був у Москві, матч за Суперкубок Європи в Грузії.

Фіналісти - "Ліверпуль" та "Реал" – сформовані, зіграні команди. Вони мають сильні та слабкі сторони, кожна свій відомий стиль гри. У команд був час на підготовку до фіналу. Не думаю, що у вирішальній грі тренерам вдасться здивувати один одного.

Багато чого залежатиме від лідерів команд. Долю матчу можуть вирішити індивідуальні дії Кріштіану Роналду з однієї сторони, та Мохаммеда Салаха з іншої. Хоча "Реал" отримує невелику перевагу, бо має у своєму складі більше індивідуально сильних гравців.

Долю матчу можуть вирішити індивідуальні дії Кріштіану Роналду з однієї сторони, та Мохаммеда Салаха з іншої

Усі знають, що "Ліверпуль" важко зупинити, коли він має вільні зони. Тому футболісти "Реалу" намагатимуться зіграти більш компактно, щоб забрати у суперника будь-який простір. "Реал" небезпечний за розіграшу стандартних ситуацій та в грі через швидкий вихід із оборони. У першу чергу, команди намагатимуться нівелювати сильні сторони один одного.

Той же "Реал" у півфіналі проти "Баварії" зіграв не у свій звичний футбол, відмовився від контролю м'яча, діяв через контратаки. Буквально за 10 хвилин вирішив свої питання. Тому в Києві варто чекати дуже обережної гри. Якщо "Ліверпуль" гратиме безшабашно – відразу за це поплатиться. Водночас швидкий гол у ворота "Реалу" змусить іспанський клуб розкриватися, йти вперед. У такому разі, підопічні Юргена Клоппа матимуть зручну для себе гру.

Якщо "Ліверпуль" гратиме безшабашно – відразу за це поплатиться

Команди Клоппа завжди атакувальні, швидкі, ризикові. Часто захисники залишаються один на один проти суперника без підстраховки. Інколи це обходиться дуже дорогою ціною. Його "Ліверпуль" сильний в атаці, швидкісній грі, але не вистачає раціональності, вміння терпіти. Щодо "Реалу" - непокоїть погана форма лідерів. Роналду, Бейл, Іско перебувають не в найкращих кондиціях. Роналду останні ігри проводить слабко. Зараз набрав оберти Бензема, але він залежний від півзахисту.

Цікавим обіцяє бути протистояння найкращого гравця "Ліверпуля" цього сезону Салаха та одного із лідерів "Реалу" Марсело Вієйра. Обидва дуже швидкі. Бразильцю буде важко зупинити свого візаві. Потребуватиме підстраховки. Це може суттєво вплинути на атакуючі дії мадридського клубу.

"Реал" має перевагу над "Ліверпулем". По грі десь 1:0

Команду Клоппа прогнозувати важко, бо вони емоційні. Можуть тричі обіграти "Манчестер Сіті", а можуть поступитися аутсайдеру. Вважаю, що завдяки досвіду та індивідуальній майстерності окремих гравців "Реал" має перевагу над "Ліверпулем". По грі десь 1:0.

Я - вболівальник "Ліверпуля", тому із цим не погоджуюся. Хочу щоб в додатковий час "Ліверпуль" переміг 2:1.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі