"Шахтар" володар Кубка, але футболісти "Динамо" перспективніші

Хацкевич не зміг нівелювати сильні сторони "гірників"

"Шахтар" 9 травня на "Дніпро-Арені" був сильніший. На сьогоднішній день це реальний розклад сил. Міг би бути результат трішки інший, якби в окремих випадках краще зіграв воротар "Динамо" Денис Бойко або центральний захисник Тамаш Кадар був у оптимальніший формі, чи міг зіграти центральний півзахисник Віталій Буяльський. Але суть це навряд чи змінило б. "Шахтар" зіграв краще та заслужено здобув Кубок України.

На сьогоднішній день "Шахтар" виглядає більше зіграною командою, досвідченою, вони разом грають вже не один рік, тому прекрасно розуміють один одного. "У "Динамо" тільки починає створюватися команда, багато молоді. Не менше важливо, що гравці донецького клубу старші за своїх візаві із Києва. Більшість футболістів перебувають на піку власної форми, маючи 27-30 років. Ну і звичайно, що в "Шахтарі" немає таких проблем в середині команди, які має "Динамо". Мова про Євгена Хачеріді, який зараз взагалі поза командою, а ще Гонсалес, Мбокані, Мораєс. Тому "Шахтар" володар Кубка та золотих медалей. Але якщо брати перспективи - футболісти "Динамо" їх мають більше.

"Шахтар" володар Кубка та золотих медалей. Але якщо брати перспективи - футболісти "Динамо" їх мають більше

Тренер "Динамо"Олександр Хацкевич не зовсім вгадав зі складом. Півгодини Кадар не міг пристосуватися до гри. Він пропустив два місяці. Його ігрові кондиції після травми не відповідали рівню матчу. Перший гол - його пряма провина. Угорець повинен був раніше зустрічати суперника, а він опускався до своїх воріт.

Останні матчі доволі вдало грав Артем Шабанов. Їхня пара із Микитою Бурдою із кожним матчем виглядала все кращою. Можливо, причина, що Шабанов не зміг зіграти через ушкодження в фіналі. Молодий Шапаренко поки на два тайми не готовий. Якщо ще на атаку він грає, то із обороною великі проблеми. Відсутність Віталія Буяльського багато в чому дала перевагу "гірникам" у центрі поля. Швидкості та виграної боротьби "Динамо" там бракувало.

"Динамо" бракувало швидкості та виграної боротьби у центрі поля

Не найкращий матч провів півзахисник Денис Гармаш. Це і тренер відзначив після гри. Йому 28 років. Повинен бути лідером, але таким не став. На все реагував доволі емоційно, постійно піддаючись на провокації "гірника" Тараса Степаненка.

Олександр Хацкевич не зміг нівелювати сильні сторони "Шахтаря". Насамперед, лідерів команди, простір та можливість комбінувати без супротиву. При тому, що власні гравці припустилися багатьох грубих помилок.

Взагалі, я б за цей сезон поставив тренеру "Динамо" четвірку із мінусом. Протягом сезону Хацкевич працював під постійним пресингом ЗМІ. Постійні перестановки в складі, оновлення команди. Це дуже важка робота, яка потребує великого досвіду та кваліфікації. Не кожен тренер міг би вийти із цієї ситуації з честю.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі