Ера "Реалу" закінчується. Це його останні успіхи

Чого чекати від фіналу Ліги чемпіонів

У перших півфінальних матчах Ліги чемпіонів отримав задоволення від гри, а от у повторних - команди вже грали по рахунку. Не вистачило емоцій, драйву. Із точки зору якості - другі матчі виглядають слабше.

Перші ігри стали вирішальними. Визначили відвертих фаворитів повторних матчів та зробили зрозумілою тактичну побудову команд. Було зрозуміло, кому потрібно буде більше атакувати, а кого рахунок задовольняє, і він гратиме на утримання.

Добре та раціонально зіграв "Реал", а "Баварія" виглядала скромно.

Ера мадридського клубу закінчується. Це його останні прояви успіху. Ціла група футболістів вже у віці та доволі довго і вдало грають. Це нагадує ситуацію, коли свого часу завершувалася ера "Мілану". Але в цьому і сила команди Зінедіна Зідана, бо футболісти розуміють, що це їхні останні можливості здобути Кубок чемпіонів. Далі "Реалу" потрібно буде змінюватися. Зміна короля має відбутися саме в Києві. Маю на увазі Кріштіану Роналду та Мохаммеда Салаха. Цікаво буде подивитися на їхнє протистояння.

Футболісти розуміють, що це їхні останні можливості здобути Кубок чемпіонів. Далі "Реалу" потрібно буде змінюватися

В обох півфіналах не обійшлося без грубих помилок із боку футболістів. Помилки на такому рівні тільки на перший погляд виглядають дитячими. Усе це пояснюю величезною відповідальністю, хвилюванням, напругою матчів. Усі ми люди, тому хтось і не витримує. Звідси пояснення такої результативності.

Тренери помиляються, гравці помиляються, чим кращі судді? Ми хочемо, щоб в контексті гри арбітри не мали право на помилку? Так не буває. Команди діють на швидкостях, пульс зашкалює, потрібно швидко приймати рішення. Наприклад, якщо на столі стоїть чашка, на неї потрібно дивитися із чотирьох сторін, аби зрозуміти, що в неї є ручка. Так само і в футболі, коли ракурс не той, чи арбітр просто не бачить досконало епізод. Потрібно менше уваги приділяти арбітрам. Головне, що це неупереджено. Помилки бувають у всіх. Жодну із команд не тягнули за вуха. Суддівство на рівні півфіналів було не гірше від якості гри команд.

Суддівство на рівні півфіналів було не гірше від якості гри команд

Вважаю, що в фіналі Ліги чемпіонів повинні б грати "Барселона" - "Манчестер Сіті". За всіма показниками вони були кращими протягом сезону. Але на два фронти важко виступати. Бракує сил.

"Реал" цього сезону просто провалив чемпіонат. "Ліверпуль" та "Рома" після першого кола фактично перестали боротися за титули на внутрішній арені. Навіть маючи великі фінансові можливості та тримаючи два склади, все одно одночасно грати успішно у внутрішньому чемпіонаті та єврокубках – складно. Грають футболісти, які мають кращу форму. Ті, що не грають – перебувають без практики та в поганому ігровому тонусі. У відповідальних чи важливих матчах ці футболісти виявляються не готовими. Для того щоб бути в тонусі – потрібно грати хоч раз в тиждень.

В фіналі Ліги чемпіонів повинні б грати "Барселона" - "Манчестер Сіті"

Чекаю від фіналу результативної гри. Обидві команди мають проблеми в обороні та сильну атаку. Вважаю, що на сьогоднішній день форварди "Ліверпуля" найсильніші у футболі. Вони забили найбільшу кількість м'ячів. Тому для мене матч "Ліверпуль" - "Реал" в Києві це, насамперед, протистояння Мане, Ферміно та Салаха з одного боку та Роналдо, Бензема та Іско з іншого.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі