Чим "Динамо" відрізняється від "Шахтаря"

Шанси динамівців на перемогу в Кубку України збільшуються

Мені важко дивитися гру як простому вболівальнику. На футбол дивлюся, як тренер. Тому сприймаю кожен матч крізь призму труднощів, які є в команд, та роботу тренерів. Останній матч "Шахтар"-"Динамо" не став винятком.

Хотів би підтримати тренерський штаб "Динамо". Вважаю, що Олександр Хацкевич підходить чесно до своєї роботи. Думає не тільки про себе, але і про майбутнє команди. Навантажував гравців взимку на зборах. На початку другої частини сезону мав через це проблеми – ризикував посадою. Зараз команда добре готова функціонально. Не зважаючи на важливість результату, тренерський штаб не боїться довіряти молоді. Молоді гравці віддячують тренеру за довіру. Я розумію та бачу стратегію розвитку "Динамо". Хоча поки наповнення гри не ідеальне.

Із власного досвіду можу сказати: українські футболісти більш дисципліновані. Тому якщо є зв'язок між гравцями та тренером, то спортсмени виконують всі вказівки наставника. На противагу цьому в латиноамериканців, африканців бувають з цим проблеми. Вони емоційніші. Тож чим більше буде українських гравців, тим більшим буде рівень дисципліни - і в колективі, і на полі. На мою думку, якраз у цьому сила сьогоднішнього "Динамо". Молоді гравці готові битися за честь та гідність клубу. Раніше така ситуація була в поколінні Шевченка – Реброва, перед цим так було із Блохіним та іншими.

Ситуація із головним тренером "Шахтаря" Паулу Фонсекою трохи інша. Складається враження, що він не думає про майбутнє "Шахтаря" - тільки про себе. Хоче показати власну кваліфікацію та перейти до сильнішого клубу.

Складається враження, що Паулу Фонсека не думає про майбутнє "Шахтаря" - тільки про себе. Хоче показати власну кваліфікацію та перейти до сильнішого клубу

Великою проблемою для "Шахтаря" є невизначеність Фонсеки. Футболісти, яким зараз довіряють, не знають, чи залишиться тренер, із яким їм комфортно працювати. Ті футболісти, що незадоволенні своїм становищем в клубі, теж не розуміють, чи їм залишатися, чи шукати нову команду. Наступний сезон "Шахтаря" має всі шанси піти на перезавантаження. Клуб потрапив у ту ж ситуацію, що і "Динамо" рік тому.

Жоден іноземний тренер не вміє готувати команду, коли є велика пауза між матчами. Луческу потрібно було декілька років, щоб навчитися та зрозуміти, як це варто робити. Поки це є великою проблемою для Фонсеки.

Не йде на користь "гірникам" і відсутність критики. Коли хворому кажуть, що в нього все добре – це йому не допомагає.

Коли хворому кажуть, що в нього все добре – це йому не допомагає

До матчу в Харкові, вважав, що "Шахтар" має 70% на чемпіонство, а "Динамо" тільки 30%. Зараз же думаю, що 55 на 45 все ще на користь "гірників", але шанси динамівців із кожним матчем збільшуються. Психологічна перевага на боці киян.

9 травня фінал Кубку України між "Шахтарем" та "Динамо". Якщо в чемпіонаті "Динамо" повинно було ризикувати через статус наздоганяючого, то в фіналі Кубку України йти ва-банк будуть змушені обидві команди. Права на осічку вже ніхто не матиме. У тактичному плані віддам перевагу "Динамо". Олександр Хацкевич може грати, як і через оборону, так і високо пресингувати суперника в середині поля та навіть на його половині. Фонсека доволі одноманітний, навіть в матчах Ліги чемпіонів. Суперник приблизно розуміє, чого від "гірників" чекати.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі