Трохи жахів, або яку Раду оберуть українці 2019 року

Кремль готує для нас фестиваль популізму

Знайомий скаржиться, що сьогодні в Раді нема з ким говорити. Один, мовляв, гірший за іншого. "Такого жаху і ганьби ще не було", - констатує. Відповідаю йому, що він ще просто не уявляв собі голосування середньостатистичного виборця у 2019 році.

Якщо за півтора року життя не скине на наші голови хороших або поганих несподіванок, то типове голосування виглядатиме приблизно так. За партійний список "Батьківщини" і за якогось Березенка чи Хомутинника по мажоритарці. Або за "Радикальну партію Ляшка" і за чергового Губського від "Батьківщини" по мажоритарці. У цей час десь в Галичині виборець шукатиме у бюлетені "Свободу", а по мажоритарці віддячуватиме Дубневичам або Димінському. Так голосуватиме середньостатистичний виборець у центральній і західній Україні. Пересічний обиватель "югавастока" ставитиме хрестик у бюлетені навпроти партії "За життя" і за Балицького від "Опоблоку" по мажоритарці.

У день виборів наступної Ради сумарна кількість таких голосувань спокійно може дотягнути десь 60-70%.

Дуже скоро у вас буде змога побачити "нормальніший" парламент

Коаліцію, уряд уявляєте?! Отож... Кажете, треба неймовірно збільшити повноваження парламенту, бо у нас не було жодного нормального президента?! Ну-ну. Дуже скоро у вас буде змога побачити "нормальніший" парламент. До речі, саме над цим завданням нині старанно працює вся багатошарова мережа кремлівських пропагандистів в Україні, включно з мережею їхніх "медіа". Відновити відверту проросійську більшість у парламенті чи пропхати Медведчука в президенти їм не вдасться. А от створити фестиваль різнобарвного популізму в Раді - запросто.

Усе це абсолютно реально чекає на нас, якщо не "вибухне" щось масштабне, а весь патріотичний і прозахідний істеблішмент (хочу наголосити: весь) й надалі пливтиме за чужою течією з виглядом приречених. Пливтиме, штовхаючись з конкурентами, забуваючи про спільних ворогів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі