Трагедія в Кемерові. Траур по мізкам співгромадян

Система продовжить пожирати росіян і їхніх дітей

Трагедії, подібні до кемеровської, трапляються в Росії з жахливою регулярністю. Досить згадати затонулу "Булгарію" або згорілий клуб "Хромая лошадь", обвалення покрівлі аквапарку в Москві або затоплення Кримська.

І всякий раз влада (точніше - "вертикальна система", вибудувана Кремлем) реагує однаково: спочатку - мовчання, потім - брехня, ще через трохи часу - сувора реакція "вождя" з призначенням "стрілочників". Без глибоких висновків. Без визначення першопричин. Тому що першопричина сидить у Кремлі і "обурюючись, карає", пише Олександр Сотник в блозі для сайту "Обозреватель".

Режим "спецуправління" країною не передбачає відкритості. Ніяких прямих включень із місця трагедії, ніякої достовірної інформації

Режим "спецуправління" країною не передбачає відкритості. Ніяких прямих включень із місця трагедії, ніякої достовірної інформації. Плебс повинен дивитися те, що заплановано "зверху". У Кемерово живцем згорають діти? - неважливо, у нас за планом - фільм про Путіна і його обговорення у Соловйова.

Населення Росії - це витратний матеріал для Путіна і його оточення. Можна, звичайно, сказати, що "так завжди було - і при Романових, і при комуністах", але світ живе в XXI столітті, і природно - сприймає подібні взаємини влади і населення як середньовічну дикість.

Населення Росії - це витратний матеріал для Путіна і його оточення

Так, це - дикість: привезти дітей на прем'єру мультфільму і замкнути їх в залі "щоб не розбіглися". Так, це - жах: переобладнати під торгові центри якісь складські ангари "без вікон, без дверей", не стежити за пожежною безпекою, і тупо давати хабарі, щоб не було проблем. Але так влаштована система. І охоронці, що замкнули дітей в кінотеатрі, не залишивши їм жодного шансу на порятунок - теж частина цієї системи. Ні, вони не бажали смерті дітям. Вони просто не подумали, що подібне може трапитися. І власники торгового центру не подумали. І Тулєєв. І Путін.

Траур, оголошений в Кемерово, треба оголошувати на території всієї Росії. І не тільки траур за загиблими, а ще й траур по атрофованим мізкам росіян, які не здатні зв'язати наслідки катастроф з їх першопричиною. І поки ці мізки не прокинуться і не почнуть працювати - система продовжить пожирати як їх дітей, так і їх самих.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі