Українська манекенниця і турецька справедливість

Туреччина стала країною, в якій зафіксовано найбільшу кількість заарештованих журналістів

Жахлива подія, що сталася з українською моделлю недавно в Туреччині, ще раз показала в якому жалюгідному стані знаходиться як турецька преса, так і система правосуддя.

22-річна українська модель Олена П. звинувачує власника стамбульського модельного агентства в побитті та зґвалтуванні. Згідно із заявою Олени, власник агентства А.Ч. побив і згвалтував її, а також погрожував розправою, приставивши ніж до її горла. Віднявши у дівчини планшет, телефони, паспорт та інші документи, замкнув її в своїй квартирі. Олені вдалося втекти і звернутися в поліцію. Постраждалу оглянули в клініці, щоб зафіксувати факт побоїв і згвалтування.

Вільна турецька преса, яка виступила б проти насильства і безправ'я, була повністю знищена з 2014 року

Власник модельного агентства А.Ч. був затриманий поліцією, проте, після опитування відпущений на свободу. Незважаючи на скоєні злочини, прокуратура звільняє з-під варти обвинуваченого. Щоб він зробив подібне з іншими жінками?

Замість того, щоб розкрити ім'я злочинця, насильника, викрадача, в пресі розміщені фото й ім'я жертви, української моделі. Вільна турецька преса, яка виступила б проти насильства і безправ'я, була повністю знищена з 2014 року до сьогоднішнього часу і понад 14 тисяч працівників преси залишилися без роботи.

ЗМІ закликають до насильства

Більше 60 чоловік із невідомих причин померли, перебуваючи під вартою або в тюрмах в ході режиму надзвичайного стану, що діє в Туреччині з дня сумнівної спроби перевороту в липні 2016 року. Крім того, не менше 10 осіб були викрадені. Факти жорстокого поводження і тортур, які застосовуються щодо підозрюваних, багаторазово відображені в доповідях міжнародних правозахисних організацій.

Журналіст запропонував подумати про різні способи тортур і жорстокого поводження. Вони виступили з пропозицією вбивати сім'ї підозрюваних

Попри настільки кричущу ситуацію провладні журналісти Джем Кучук і Фуат Угур цинічно заявили, що цього недостатньо в ході однієї з телепередач в ефірі каналу TGRT Haber. Вони виступили з пропозицією вбивати сім'ї тих підозрюваних, хто відмовляється співпрацювати зі слідством. Самих же обвинувачуваних ліквідувати під виглядом самогубств. Вони піддали критиці прокурорів за їх нерозторопність і закликали застосувати більш жорстокі заходи щодо прихильників руху Ґюлена. Журналіст запропонував подумати про різні способи тортур і жорстокого поводження. "Ви не повинні їх жаліти!", - додав Джем Кучук. За його словами, він знає одну техніку, яка застосовується Моссадом. "Спецслужби щодня вбивали по одному члену сім'ї палестинця, який відмовлявся працювати на них", - розповів Кучук. "Так чого ще чекати?" - зрадів в свою чергу Фуат Угур.

Німецькі керівники силових відомств зробили заяву у зв'язку з передбачуваними замахами на обличчя турецького походження в Європі: "Ми знаємо про небезпеку і вживаємо необхідних заходів".

Бандити ІДІЛ почуваються як вдома в Туреччині

Чому Туреччина є бажаним місцем суду для злочинців ІДІЛ? Через легкі вироки, винесені турецькими судами.

Нещодавно австралійський член банди ІДІЛ Ніл Крістофер Пракаш звернувся до турецької влади з проханням про відмову у видачі в Австралію (згідно із запитом австралійського уряду) і заявив, що хоче постати перед судом в Туреччині.

Суд Стамбула звільнив 7 бойовиків ІДІЛ, заарештованих за підозрою в нападі на стамбульський нічний клуб, в ході якого загинули 39 осіб

Суд Стамбула звільнив 7 бойовиків ІДІЛ, заарештованих за підозрою в нападі на стамбульський нічний клуб Рейну, в ході якого 1 січня загинули 39 осіб і 79 отримали поранення.

12 січня 2016 року у Стамбулі на площі Султанахмет в теракті загинули 13 людей. В ході розслідування і слухання у вересні і листопаді 2016 року було звільнено 7 обвинувачених у справі. Існує багато прикладів такого правосуддя.

Можна вбити, підірвати, згвалтувати, поцупити, дати і взяти хабар. Щоб ти не зробив, турецьку судову систему цікавлять тільки ті, хто виступає проти Ердогана - вчені, вчителі, журналісти, домогосподарки.

Можна вбити, підірвати, згвалтувати, поцупити, дати і взяти хабар. Щоб ти не зробив, турецьку судову систему цікавлять тільки ті, хто виступає проти Ердогана

Станом на 18 грудня 2017 року 147 тис. 932 держслужбовців звільнено, 130 тис. 214 затримано. 62 тис. 211 осіб заарештовано. 3 000 шкіл, гуртожитків та університетів закрито. 5 тис. 946 вчених втратили основну роботу, більшість із них покинули країну або кинуті до в'язниці. 4 тис. 463 суддів і адвокатів відсторонені від обов'язків. 187 об'єкта ЗМІ закрито (без роботи залишилися понад 10 тис. журналістів), 308 журналістів арештовано. Туреччина стала країною, в якій зафіксовано найбільшу кількість заарештованих журналістів.

Юнус Ердогду, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі