Що не так з "антипрезидентською" акцією

Виступаючи проти посилення влади президента, активісти чомусь направляють потоки ненависті на Верховну Раду

Петро Порошенко вніс до Верховної Ради закон про зняття депутатської недоторканності як невідкладний. Акція під парламентом ще не почалася, а "вже здобули".

Примітно у всій цій історії те, що антипрезидентська акція не стосується мирного плану Порошенка, демонтажу президентської вертикалі та закону про імпічмент. Взагалі. Хоча всі катаклізми в країні завжди провокували президенти, а ВР у критичний момент приймала необхідні для України рішення. Але антипрезидентські акціонери вирішили зайнятися недоторканністю депутатів - не суддів, не президента, які у нас теж є недоторканними, а просто депутатів.

Для достовірності цю однобоку вимогу приправили вимогою Антикорупційного суду, який президент теж схвалив, і відкритими партійними списками - давно назрілою рефорою.

Радіймо авторитарним тенденціям в країні, які повинні привести нас усіх до торжества демократії

І ось, як і під час голосування за пакет із законів про Росію-агресора плюс продовження особливого статусу, в залі з'являється один важливий закон, а з рештою можна почекати.

Невдоволення Верховною Радою як інститутом влади нагнітається вже давно. Виступаючи проти посилення влади президента, активісти чомусь направляють потоки ненависті саме на неї.

І вишенька на торті. На акцію організатори везуть людей із кількох областей. У тому числі і вінницьких небайдужих. Всі збіги випадкові. У всякому разі Єгор Фірсов вчора запевняв прогресивну громадськість в тому, що хоч вінницька влада - це клан Порошенка, але вінницькі автобуси ніяк не пов'язані з президентським регіоном. Ну ніяк. Три області відправили активістів на спеціальних рейсах, але Вінниця - просто так співпало. Ну що ж, повіримо організаторам акції, ще раз прочитаємо вимоги - і ще раз повіримо, а потім прочитаємо новину про невідкладний закон президента - і радіймо. Авторитарним тенденціям в країні, які повинні привести нас всіх до торжества демократії.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі