Реформи всюди, тільки не в медицині

Пацієнти страждають і вмирають під патріотичними гаслами

Нічого цинічнішого і мерзеннішого, ніж діяльність нинішнього комітету Верховної Ради з охорони здоров'я, я не уявляю. Реформи йдуть скрізь, наскільки успішні – окреме питання, але тільки не в медицині, яка зачіпає більшість громадян країни. Не знаю, що саме керує цими людьми: Богомолець, Мусієм та іншими - корумпованість чи вроджена склочність і безвідповідальність. Але вони два з половиною роки саботують будь-які спроби двох уже міністрів щось змінити в галузі.

Африканська тривалість життя в Україні має одну причину — погану медицину

Задумайтеся про це коли-небудь в такому ключі. Нинішня цілком африканська тривалість життя в Україні має одну-єдину причину - погану медицину. Це дуже просто довести: коли ми веземо своїх старих в інші країни, вони живуть на 10-15 років довше (перевірено особисто). І справа не тільки в старих, а в усьому населенні, яке, не отримуючи належної медичної допомоги, і формує нашу сумну і ганебну статистику тривалості життя. І нехай чудес на світі не буває, і організувати швейцарську медицину в злиденній країні неможливо, але ж абсолютно реально використовувати набагато раціональніше ті кошти, які бюджет все-таки виділяє.

Тим часом, група людей в ВР стійко саботують такі зміни, не пропонуючи пристойної альтернативи реформам. В результаті нинішня жахлива ситуація консервується, і пацієнти продовжують страждати і вмирати. І все це під патріотичними і популістськими гаслами.

Я дуже радий, що Уляні Супрун вдалося вчора зрушити цю махіну з мертвої точки. Сподіваюся, це тільки початок.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі