Тільки популісти, тільки хардкор

Чому не буде повстань проти реформ

Популісти лякають. Вони погрожують, що народ повстане. Але не тому, що темп реформ повільний, а проти них. Тому що в країні все погано, але змінювати нічого не можна, тому що в будь-якому випадку буде гірше. Поки не виберуть самих популістів. І тут відразу почнеться щастя. І ніяких тобі МВФ. Тільки хардкор. Як це легко побачити на прикладі Венесуели, яку вищі сили створили для того, щоб наочно продемонструвати "щастя популізму".

Отже, чому народ повстане.

Земельна реформа. За те, що частині народу повернуть право розпоряджатися своєю власністю, хтось там повстане. Поки не ясно, повстануть ті самі селяни, яким повернуть їхнє право. Чи заздрісні городяни, у яких землі немає, і їм завидно. Разом їх можна буде назвати "секта свідків китайців, що крадуть нашу землю".

Щастя популізму" легко побачити на прикладі Венесуели

Медична реформа. Тут, судячи з усього, масово повстануть головні лікарі, у яких заберуть корупційні потоки. Майже зомбі-апокаліпсис. І очолить їх звичайно сама Юлія Володимирівна.

Тарифи. Ну тут все просто. По-перше схеми закрилися, по-друге рахунки за будиночок в Кончі Заспі приходять божевільні. Всі повинні повстать. Юля дуже просить. Особливо ті, хто завдяки субсидіям став платити менше.

Бери і плати. І взагалі газовий контракт. Народ встане за право вважати цей контракт кращим у світі. І змусить керівництво Нафтогазу знову укласти його з Путіним. І головне, написати на дошці сто разів поспіль "Контракт Юлі - кращий контракт у світі".

Пенсійна реформа. Тут все ясно. Моложаві пенсіонери, що йдуть на пенсію в 40 років, першими вийдуть вимагати зароблені пенсії. І не біда, що платити їх вже нікому. Адже десь поруч будуть протестувати люди, що не люблять платити єдиний соціальний внесок. І теж претендують на пенсію в майбутньому. Навряд чи вийдуть на протест легально працюючі люди, для яких і 35 років страхового стажу не проблема. Адже вони працювали і все життя сплачували податки. І їм тупо ніколи.

Легально працюючі люди не вийдуть на протест. Їм ніколи

Війна. Популісти кажуть, що війна вигідна владі, і тому вона ніколи не закінчиться. Ця теза взагалі не нова. З нею ще 100 років тому Леніна помістили німці в запломбований вагон і направили розрушати армію супротивника. Мабуть, раз у Леніна вийшло, раз у більшовиків пройшло, то і зараз спрацює. На думку популістів.

Може, ближче до виборів, коли потрібні будуть спонсори, з'являться гасла "Злочинна влада вкрала Приватбанк". Благо, вивели звідти грошей достатньо, щоб популісти заговорили про незаконну націоналізацію. І після перемоги повернули його "законному власникові", який зможе знову будувати свої піраміди. Підвищуючи ВВП країни.

Найстрашніше в цьому всьому не міфічна повстання, а самі популісти. Які в разі приходу до влади можуть не тільки відкотити назад реформи і повернути схеми, але й укласти зрадницький мир, зрадивши смерті тисяч людей.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі