Агент Юля

Як спланували блискучу перемогу в арбітражі Нафтогазу над Газпромом

Ви смієтеся, а зараз вийде головний військовий прокурор України Анатолій Матіос з тепловізором і скаже, що перемога Нафтогазу над Газпромом у Стокгольмі - результат продуманої операції військової прокуратури, яка ще в дев'яності ввела агента Юлю.

Про операції знали лише троє: Матіос, Юля і Насіров. Він ще тоді вивчив Стокгольмське право і запропонував Матіосу провести цю операцію. Стратег. І Матіос зрозумів, яка блискуча перемога чекає нас в 2017 році. Багато тоді чекали кінця світу в 2012-му, але не він.

Удвох з Насіровим вночі з ліхтариком під ковдрою, щоб не підглянула всюдисуща ФСБ, склали цей план. Їм не вистачало тільки одного. П'ятого елементу. Ідеальної жінки. Безгрішної блудниці. Здатної пройти вогонь, воду й мідні труби. І все це на підборах. Її готували багато років. Змушували вчитися брехати і не червоніти. І все заради одного підпису. На одному контракті. Який повинен був загнати Газпром в пастку.

Україна переплатила 14 мільярдів, але перемога за нами

Агент Юля знала, на що йде. Безчестя. В'язниця. Плітки. Але вона готова була на все. Навіть на ніч з Путіним. Лише б подарувати країні перемогу. Матіос особисто підібрав їй сукню, Насіров особисто розповів, як скласти контракт так, щоб жадібність Газпрому і Путіна не дали їм піти. Вони клюнули. Агент Юля, українська Мата Харі, підписувала і сміялася всередині. Вона знала. Пройде багато років. Україна переплатить 14 мільярдів доларів. Але перемога буде за нами. Вона розуміла, що ця перемога не принесе їй слави. Ніхто в здоровому глузді не повірив би в те, що вона відразу готувала пастку Газпрому. Але так треба було. Інакше не приспати пильність ворога.

І ось момент торжества. Чужі люди тріумфують. Вони п'ють дороге шампанське. Замість неї. І тільки вона знає, чого коштувала країні ця перемога. Її перемога. Її жертва. Її доля. Її служба, небезпечна і важка. Там, де Юля, там перемога. І зараз вона чекає лише одного. Коли ж Матіос донесе країні правду.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі