Про що мовчить російський телевізор

Російські ЗМІ пред'являють свій аудиторії дві України: "нацистську" і "потішну"

Минулого тижня відбулися зустрічі Трампа з міністрами закордонних справ Росії і України.

Зустріч Трампа з Лавровим російські ЗМІ висвітлювали так, що виглядало, ніби Лавров погодилися вислухати Трампа і дав йому настанови, як поводитись.

Що стосується зустрічі Трампа з главою українського МЗС, Клімкіним, то російські ЗМІ для її висвітлення використовували одну-єдину фотографію. На ній Трамп сидить за столом, а Клімкін стоїть поруч. Ті фотографії зустрічі, на яких Трамп і Клімкін спілкуються стоячи, російськими ЗМІ виявилися не затребувані. Оскільки руйнували "анекдотичну" версію зустрічі Трамп-Клімкін, яку взяв на озброєння російський офіціоз. Наприклад, у "Вестях недели" від 14.05.2017 Дмитро Кисельов, розповідаючи про зустріч Трампа з Лавровим як про епохальну подію, побіжно згадав, що "до Трампа якось протиснувся Клімкін" і додав, мовляв "це з області дипломатичних курйозів".

Про що домовився з Трампом "курйозний" Клімкін російському телеглядачу знати не годиться. Можливо, через якийсь час йому повідомлять про якісь нові, жорсткіші санкції США щодо Росії. Але це, звичайно, ніяк не буде пов'язано з Клімкіним, що "протиснувся".

Російські ЗМІ пред'являють своїй аудиторії дві України: "нацистську" і "потішну". У міфі про "нацистську" Україну фігурує Бандера, СС, Гітлер і "дідивоювали". "Смішна" Україна - це "Весілля в Малинівці", де по території другої за розмірами країни в Європі так досі бігають один за одним Попандопуло, отаман Гриціан Таврійський і Триндичиха. Вони там, у цій "смішний" Україні, весь час їдять галушки, виконують смішні куплети і весело дригають ногами.

В результаті обстрілу бандитами "ЛДНР" в Авдіївці загинули четверо мирних громадян України. Люди зібралися вечеряти, коли прилетів "привіт" з "русского мира"

13.05.2017 в результаті обстрілу бандитами "ЛДНР" в Авдіївці загинули четверо мирних громадян України. Люди зібралися вечеряти, коли прилетів "привіт" з "русского мира". Сиротами залишилися маленькі діти. Зруйновано відразу три родини. Оскільки ця подія не вписується ні в "нацистську", ні в "потішну" моделі України, російському населенню про це знати не обов'язково, а значить, телевізор про це мовчить.

Зате потім телевізор буде обурено дивуватися, чому "братський народ" не вважає нас братами і так хоче відсунутися подалі.

Текст скорочений,

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі