Чи вигідна Путіну блокада ОРДЛО?

Москві вигідно, аби у війні з Україною безпосередній їх фронт фінансувала сама ж Україна.

Якби Путіну і справді була вигідна блокада ОРДЛО, то він би її сам і організував. При чому, зробив би з цього колосальний інформаційний привід.

Спочатку Захарченко і Плотницький (ватажки самопроголошених ДНР та ЛНР, - ред.) оголосили б "ультиматум про звільнення Донбасу", потім впровадили би "блокаду".

Причому, якраз перед річною прес-конференцією Путіна, де він би "пожартував" у звичній для себе манері. Типу, "украиннцы не хотели, чтобы их кормил Донбасс - пускай теперь их покормит ЕС". Зал - у захваті. Всі регочуть. Вата - задоволена.

Путін "блокував" би у прямому ефірі пропагандистів. А Соловйов та Кисельов би це коментували. Лавров підвищив би ставки та висунув нові вимоги. Мовляв, "мешканці Донбасу вже не захочуть жити в Україні. Треба їх умовляти репараціями".

Коротше кажучи, блокада - вигідний інформаційний привід. Чому на ньому піариться Володимир Парасюк, а не Володимир Путін? Чому Путін віддав невідомо-кому таку чудову тему?

Відповідь очевидна. Не потрібна Путіну ця блокада. Звісно, історія про те, як "цар покарав хохлів" виглядає привабливо і цікаво, але все ж - занадто дорога. Бо Путін розумів: реалізують цю "тему" - і весь цирк на кінній тязі під назвою ОРДЛО переходить повністю на його фінансування.

Загалом, ідея війни Росії проти українців проста. Воювати мають українці за українські ж гроші.

Першопочатково Москва витратила забагато часу, аби, за участі всіляких "гіркіних" сформувати "армію Новоросії". Хоча, зрештою, у серпні 2014 року довелося кидати у бій власні збройні сили. І так - у всьому.

Кремлю вигідно, аби у війні з Україною безпосередній їх фронт фінансувала сама ж Україна.

Таким чином, вони будували в ОРДЛО власний "совковий рай": робота для працюючих, можливість "заробити" в якості бойовика, дві пенсії і копійчані тарифи. Це - російська "альтернатива" руху України на Захід.

Буде блокада - буде соціальна криза. Доведеться, її вирішувати самим. Фінансувати, налагоджувати бодай якусь економіку. Підтримувати цю "богодєльню". Відповідно, основний план теж треба змінювати. Наскільки я розумію, він був такий поки що: тягнемо час та ведемо війну у нинішньому форматі, поки політична ситуація в Києві не зміниться, і можна буде втягнути Україну у СРСР-2. Але для цього треба, щоб саме ОРДЛО було готове у будь-яку мить приєднатися до "УРСР-2", зберігало економічні відносини, знаходилося на самозабезпеченні.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі