Україна має націоналізувати підприємства Ахметова

Правовий механізм є. Вигода — потрійна.

Підприємства Ріната Ахметова на підконтрольній Україні території мають бути негайно націоналізовані.

Правовий механізм є - див. прецедент "ПриватБанку".

Підстава - загроза соціального вибуху через припинення торгівлі вугіллям з ОРДЛО.

Ми, платники податків, беремо на себе виплату зарплатні металургам впродовж року, навіть якщо заводи стоятимуть. Це унеможливлює соціальний вибух та всякий-різний "шатун-болтун". Не розоримось - по-перше, ціна питання того варта, по-друге ми ще й зекономимо - через "вугільну схему" до кишені Ріната з держбюджету виводиться значно більше наших податків.

Ахметов з олігарха стане просто багатим чуваком, поки не спроможні його посадити "за всьо хороше"

На підприємствах вводиться тимчасовий менеджмент та запрошується міжнародний аудит. За підсумками аудиту через рік частина підприємств виставляються на прозорий продаж, частина лишаються державними та корпоративізуються. Ті ж, які завідомо не можуть бути прибутковими без бюджетного дотування - закриваються зі всіма соцгарантіями звільненим працівникам. За рік можна й курси перенавчання зробити, й соцпакети на звільнення закумулювати тощо.

Профіт - потрійний: зараз знімаємо гостру ситуацію, при тому не йдемо на поклін до Російської Федерації та ОРДЛО, а таки лишаємо їх без наших коштів. На перспективу - позбуваємось найбільшого олігарха країни. Він з олігарха стає просто багатим чуваком, поки не спроможні його посадити "за всьо хороше". Уряд, який на це буде здатний, матиме чималий запас міцності, не те що зараз.

А, і так, уточнюю: всіх ахметівських "Енерго" це так само стосується, а не лише збиткової металургії. В такий спосіб заодно вирішується питання зниження тарифів - без надприбутку Ріната та Ко вони дещо інакше виглядатимуть.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі