Погані новини для Кремля із Гааги

Гаазький трибунал прирівняв анексію Криму до міжнародного військового конфлікту

Це означає, що ніякого референдуму та "волі народу Криму" не було. А був початок війни між Україною і Росією, яка перекинулася і на Донбас.

У щорічному звіті попереднього розслідування прокурора суду Фату Бенсуда, опублікованому 14 листопада, говориться: "Наявна інформація свідчить про те, що ситуація в межах території Криму і Севастополя рівнозначна міжнародному збройному конфлікту між Україною і Росією".

"Цей міжнародний збройний конфлікт почався не пізніше 26 лютого 2014 року, коли Російська федерація розгорнула особовий склад своїх збройних сил, щоб отримати контроль над частинами території України без згоди українського уряду", - наполягає прокурор.

"Для цілей Римського статуту збройний конфлікт може носити міжнародний характер, якщо одна або декілька держав повністю або частково захоплює територію іншої держави, зустрічає або не зустрічає окупація збройний опір", - підкреслюється в рішенні суду.

Рішення Гаазького трибуналу означає, що все, що сьогодні відбувається в Криму: викрадення людей, арешти, етнічні і релігійні переслідування, насильницька паспортизація – все це військові злочини

Таким чином, люди, які брали участь у анексії українського півострова постануть перед міжнародним судом. Якщо доживуть, звичайно ж. Але головне, Крим рано, чи пізно повернеться до України. Тому що за будь-яким зазначеним судом фактом злочину завжди слідує відновлення потоптаних прав.

Рішення Гаазького трибуналу означає, що все, що сьогодні відбувається в Криму: викрадення людей, арешти, етнічні і релігійні переслідування, визнання представницького органу влади корінного народу екстремістською організацією, насильницька паспортизація, масові звільнення, використання кримських баз і українських громадян, призваних на території півострова, у військовій операції в Сирії – все це військові злочини.

Будь-які спроби закрити на це очі, є пособництвом злочинцю.

Вони ще сподіваються на "конструктивні переговори по Україні"? Розраховують розміняти Крим на Донбас, Донбас на Україну, Україну на Сирію? Чекають від "друга Дональда" пропозицій щодо розподілу світу? Смішні. Тут одним розчерком пера, вірніше рішенням суду, Ялта 2.0 змінилася на Гаагу. З чим нас усіх і вітаю.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі