Росія хоче третього Мінська

Не думаю, що загроза російського "широкомасштабного вторгнення" зараз суттєво вища, ніж вчора або позавчора. Справжня війна Росії не потрібна і не вигідна. Вона не принесе реалізації поставлених задач

Росії потрібне продовження нинішнього формату "ні війна - ні мир" до умовної "капітуляції" України. Але, очевидно, вона хоче переглянути формат цієї війни.

Отже, що хоче Росія.

По-перше, Путін заявив про припинення перемовин у Нормандському форматі. Це не просто ляпас Україні - це ляпас іншим учасникам перемовин. І, крім того, демонстрація повного провалу Мінського формату.

Путін каже: "А тепер умовляйте мене, щоб я знову сів за стіл переговорів". Тобто, Кремль хоче Мінську-3 із набагато вигіднішими для себе умовами. Для чого в чергове блефує та використовує риторику "Я - небезпечний псих".

По-друге, Кремль прагне "капіталізувати" свої дипломатичні досягнення протягом 2016 року. Об'єктивно, це був один із найпродуктивніших років кремлівської дипломатії (і найпровальніший для дипломатії української).

ЄС занурений у проблеми власної цілісності. Союз Україна-Польща напіврозвалений завдяки вдалим провокаціям. Туреччина - знову "друг" і т.д. Очевидно, все це Кремль хоче використати як аргумент на переговорах під час Мінську-3.

По-третє, у російській пресі вже лунають тези, що, мовляв, вони готові "знищувати бази українських терористів". При цьому, Кремль продовжує свою тактику - мавпування дій Пентагону. Таким чином, вони попереджають, що хочуть атакувати військові об'єкти України, прикриваючись тим, що це - "бази терористів".

Росія декларує розширення методів ведення війни, і це хоче також використати у гіпотетичному Мінську-3

Яка буде реакція у разі подібних нападів? Швидше за все, нічого, окрім "стурбованості" та "рішучого засудження". Це ж ще "не війна"? Отже, Росія декларує розширення методів ведення війни, і це хоче також використати у гіпотетичному Мінську-3.

По-четверте, варто згадати нагнітання в Україні ситуації довкола обміну полоненими. Тепер, очевидно, Росія відмовиться від попердніх зобов'язань, щодо їх обміну, і висуне вимогу "припинення тероризму з боку України". Що, знову ж таки, означатиме чергову вимогу капітуляції.

Час обрано невипадково. Росія хоче пошвидше закрити українське питання, поки склалася вдала ситуація. Світ зайнятий своїми проблемами, у Вашингтоні - перехідний період, а в Україні - внутрішні проблеми.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі