Агент Путіна як загроза всьому світу

Дональд Трамп – це цінний агент Путіна в Америці. Найбільша його цінність у тому, що його ніхто не вербував. Тому формально викрити його неможливо

Гучна заява кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа про готовність визнати Крим російським і зняти санкції з РФ багато хто сприйняв за черговий доказ того, що він, фактично, працює в інтересах Кремля.

Готовність Трампа визнати анексію Криму - не єдина його заява, якій радіє Кремль, - розповів "Апострофу" російський політолог Андрій Піонтковський.

Є й інші, не менш скандальні. Так, він повідомив, що в разі нападу Путіна на країни Балтії він не захищатиме їх, як це вимагає ст. 5 статуту НАТО, а спочатку з'ясує, чи достатньо вони самі витрачали грошей на оборону.

Це не передвиборча риторика, тому що американський пересічний виборець мало цікавиться Україною або Прибалтикою, так що багато голосів на цій тематиці не заробиш у будь-якому разі. Швидше, втратиш голоси української та прибалтійської громад. Справа набагато гірша: це його глибоке зовнішньополітичне переконання, він так щиро думає.

Взагалі, Трамп – це цінний агент Путіна в Америці, якого у радянської системи і радянського КДБ не було за всю історію СРСР. Найбільша його цінність у тому, що його ніхто не вербував і ніяких підписок він не давав. Тому формально викрити його в цьому неможливо. Просто як виключно корисний безграмотний буржуазний ідіот він абсолютно щиро збирається домагатися речей, про які мріє Путін: відходу США зі світової арени, розвалу НАТО, здачі України на повне свавілля Путіна.

Трамп – ідіот, який вважає себе патріотом Америки. А ось хто справжні платні агенти Кремля – це його найближчі співробітники: керівник виборчої компанії Манафорт, радник по Росії Пейдж. Це мерзотники, які роками працювали за величезні гроші у російських олігархів, і у Януковича, до речі. Манафорт був його радником довгі роки, очолював його виборчу кампанію в 2008 році. Вони-то знають, за що і на кого вони працюють, і всіляко підтримують божевільні фантазії свого безграмотного шефа.

Ось ми в Росії і в Україні часто справедливо нарікаємо на низький рівень політичної культури населення. Ну, а що говорити про Америку, про так звану цитадель вільного світу. Досить на пику цього Трампа подивитися і зрозуміти, хто це.

Трамп - важко хвора людина, самозакоханий параноїк, абсолютно безграмотний у питаннях світової політики. Цей чоловік у нас би не пройшов і на голову сільради. Той же Жириновський все-таки максимум 10% бере. І на більше не претендує.

Готовність Трампа до відвертої здачі Путіну європейських союзників США - певною мірою продовження тенденцій обамівської політики

Готовність Трампа до відвертої здачі Путіну європейських союзників США - певною мірою продовження тенденцій обамівської політики. Ми ж пам'ятаємо знамените інтерв'ю Обами журналу "Атлантік" навесні цього року, де сказано: росіянам хочеться зґвалтувати Україну більше, ніж нам її захистити, і так завжди буде, тому нам доведеться з цим рахуватися.

Це одкровення Обами показує, що подібні настрої досить характерні для американського політичного класу. Але Обама як президент, принаймні, не відмовляється від обов'язків США як члена НАТО. І його підпис під декларацією недавнього саміту Альянсу зайвий раз це підтверджує.

А Трамп максимально експлуатує ізоляціоністські настрої, що завжди існували в США. Такі настрої, об'єктивно прогітлерівські, були сильні в США перед 2-ою Світовою війною. Рузвельту величезних зусиль коштувало переконати американський народ у необхідності опору фашизму. Характерно, що Трамп запозичив для своєї кампанії гасло ізоляціоністів 30-х років AmericaFirst.

Загроза приходу Трампа до влади в США досить реальна. У всякому разі, виключати її не можна. Так, звичайно, своїми шокуючими заявами Трамп відштовхує багатьох. Наприклад, не на користь йому зіграла остання його пропозиція Путіну опублікувати вкрадену російською розвідкою, як він вважає, електронну пошту Хілларі Клінтон. Прямий заклик до іноземної держави до шпигунства проти своєї держави шокував дуже багатьох.

Сьогодні, судячи з опитувань громадської думки, Клінтон випереджає Трампа, але не набагато. І уявіть собі на хвилину, що десь у середині жовтня в Америці відбувається мегатеракт за явної учасі ісламістів, із великою кількістю жертв, а Барак Хуссейнович, як завжди, знову заперечуватиме і говоритиме, що іслам тут ні при чому, іслам – це прекрасна релігія миру і так далі. Що, звичайно, викличе обурення американського виборця і приверне на бік Трампа дуже багато прихильників.

У Трампа є можливість прийти до влади, що буде колосальною перемогою Путіна. Перемогою, якої не змогла здобути супердержава Радянський Союз за роки холодної війни

У Трампа є можливість прийти до влади, що буде колосальною перемогою Путіна. Перемогою, якої не змогла здобути супердержава Радянський Союз за роки холодної війни. А ось, здавалося б, незначна злодійська путінська Дзюдохерія має шанс здобути таку перемогу.

Це величезна спокуса і, думаю, Путін серйозно розмірковує над тим, як таким шансом скористатися.

Прихід Путіна-Трампа до влади в США - це загроза не тільки Україні а загроза всьому світу. Це кінець Заходу і кінець вільного світу, як ми їх звикли розуміти.

Тому всім нам, прихильникам Київської Русі в її вирішальній сутичці з Золотою Ордою, треба називати речі своїми іменами. Говорити, хто такий Трамп, яку загрозу сьогодні він несе світу і не займатися політичною коректністю: де ми не втручаємося, ми будемо поважати будь-який вибір американського народу і так далі.

Я от для себе визначив, що не буду поважати будь-який вибір американського народу і робитиму все, щоб максимально викривати Трампа і не допустити його приходу, а на його плечах і Путіна до влади в США.

Текст публікується з дозволу редакції "Апостроф"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі