Кремль готує Поклонській нову роль

В адміністрації Путіна хочуть, щоб закони, які мають остаточно перетворити Росію на авторитарну державу, з трибуни Думи пропонувала не старіючий політик – нехай і жіночої статі – а персонаж з аніме

Поки в Росії намагаються мітингувати проти божевільних законів, названих іменем їх ініціатора – одіозного депутата Ірини Ярової, влада вже готується здати саму Ярову в утиль і замінити її більш привабливим персонажем зі схожими функціями. Цим персонажем стане російський "прокурор" Криму Наталія Поклонська, яка балотується до Державної Думи.

Дами дійсно дуже схожі. Обидві народилися і виросли в Україні – що не заважає їм ревно ненавидіти свою справжню Батьківщину і служити новим господарям, - пише Віталій Портніков для "Крим. Реалії".

Причому, цікаво, що Ярова – з Макіївки, чиї висуванці ще недавно керували Кримом, але були видавлені місцевими бандитами після анексії. Обидві – професійні зрадниці й пристосуванки.

Політична кар'єра Ярової пов'язана з партією "Яблуко", хоча сама вона тепер цей незаперечний факт – як і боротьбу з "єдиноросами" на Камчатці – заперечує. Коли їй дуже захотілося стати депутатом Державної Думи, вона свою партію зрадила і вступила до ненависної їй "Єдиної Росії".

Чиновницька кар'єра Поклонської пов'язана з Україною. Вона стала відома як борець з тією самою організованою злочинністю, яку зараз протегує. Ярова, між іншим, теж непримиренний борець із корупцією, вона навіть очолює відповідний комітет Думи.

Обидві жінки відверто істеричні і не переносять жодної критики своєї, м'яко кажучи, не бездоганної діяльності

Коли з'явилася можливість отримати службове підвищення, Поклонська поїхала з Києва до окупованого росіянами Криму і стала там "прокурором". Її бажання повністю збігалися з вимогами Ярової, коли та захотіла в депутати – квартира, машина, мандат, телевізійна популярність. Обидві жінки відверто істеричні і не переносять жодної критики своєї, м'яко кажучи, не бездоганної діяльності.

Єдина відмінність Ярової від Поклонської – вік. Поклонська на 14 років молодша і привабливіша. В адміністрації Путіна хочуть, щоб закони, які мають остаточно перетворити Росію на авторитарну державу, з трибуни Державної Думи пропонувала не старіючий політик – нехай і жіночої статі – а персонаж з аніме.

Так що у Поклонської – велике майбутнє. Вже через кілька місяців нові божевільні закони, які складатимуть чиновники з адміністрації президента Росії, почнуть називати її ім'ям.

Copyright © 2016 RFE / RL, Inc. Передруковується з дозволу Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі